INZAGHIJEVO PROKLETSTVO Otkad je otišao veliki Pippo, Milanove "devetke" zabile su 18 golova

Foto: Getty Images/Guliver Image

"POGLEDAJTE tog Inzaghija, nevjerojatan tip. On ustvari ne zna igrati nogomet, ali je svaki put na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je svojedobno veliki Johann Cruyff za Milanova napadača Filippa Inzaghija, strijelca 73 gola u 202 nastupa za "rossonere".

Nešto mlađi čitatelji možda se ne sjećaju najbolje "do boli" iritantne Milanove "devetke", koja bi gol Lecceu u 15. kolu slavila isto kao i gol Liverpoolu u finalu Lige prvaka. No, upravo zato ste jednostavno morali obožavati Inzaghija i njegove golove svime, osim glavom i nogom.

Koliko god na trenutke djelovao nespretno i potpuno "nenogometno", Inzaghi je bio klasični ubojica. Kad nitko drugi neće, kad se lome utakmice, poput spasitelja bi se ukazao stari, dobri Pippo i riješio stvar.

Inzaghi se oprostio 2012. godine i da pitate navijače Milana vjerojatno bi mu svi danas, u 43. godini, odmah navukli dres s brojem 9 i poslali ga na travnjak.

Naime, nevjerojatno zvuči podatak da su od 2012. godine do danas Milanovi igrači s tim dresom zabili samo 18 golova.

Alexandre Pato, 2012., 2 gola

Talentirani Brazilac u Milan je došao kao velika nada i uzeo broj 7. Bio je solidan, a kad je Pippo otišao u mirovinu, uzeo je ambiciozno njegovu "devetku", ali s njom je zabio samo dva gola. Ubrzo je prodan u Corinthians.

Alessandro Matri, 2013.-2014., 1 gol

Jedna od najvećih prevara talijanskog nogometa u svojoj jedinoj pravoj sezoni u Milanu zabio je samo jedan gol s brojem 9 na leđima. Bio je na posudbama u Fiorentini, Genoi, Juventusu i Laziju, a trenutačno je u Sassuolu.

Fernando Torres, 2014., 1 gol

Španjolac je prvo došao na posudbu iz Chelseaja i zabio je samo jedan gol, nakon čega je u siječnju Milan otkupio njegov ugovor da bi ga sljedećeg dana poslao na posudbu u Atletico.

Mattia Destro, 2015., 3 gola

Propao mu je transfer iz Rome u Chelsea pa je otišao na posudbu u Milan. Nije bilo šanse da Milan otkupi njegov ugovor nakon slabašna tri gola, pa je završio u Bologni.

Luis Adriano 2015.-2016., 6 golova

Milan ga je platio Šahtaru 8,5 milijuna eura i od Brazilca je očekivao napokon pravog strijelca. No, Adriano je zabio tek šest golova i prodan je ove zime u Spartak.

Gianluca Lapadula, 2016. - ?, 5 golova

Lapadula je na dobrom putu da nadmaši gore navedenu konkurenciju do kraja sezone, no ni on nije ostvario predobar učinak. Milan ga je platio devet milijuna eura Pescari, a od njega dobio samo pet golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.