Ukrajina i Azerbajdžan oteli Hrvatskoj SP : "Sramota! Žalit ćemo se zbog očitog namještanja"

ČINI SE kako je HNS pred novim skandalom. Hrvatska futsal reprezentacija, sumnja njeno vodstvo, teško je oštećena u posljednjem kolu europskih kvalifikacija za Svjetsko futsal prvenstvo koje se za godinu dana igra u Tajlandu.

Izabranici Mate Stankovića u kvalifikacijskoj skupini pobijedili su europske vice-prvake Azerbajdžan 3:1 i Makedoniju 4:1, a toliko ih je porazila Ukrajina u 2. kolu. Ukrajina i Azerbajdžan igrali su posljednje kolo nakon završetka susreta Hrvatske i Makedonije kada je već bilo poznati kako bi pobjeda Azerbajdžana sa od dva do četiri gola razlike odvela te dvije momčadi dalje. Azeri su pobijedili 4:2.

"Hrvatska futsal reprezentacija je u NE Fair-Play borbi nesportski izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ukrajina i Azerbejdžan su odigrali na rezultat 4:2 i to točan onaj rezultat koji objema reprezentacijama donosi daljni krug kvalifikacije. HNS će uputiti prigovor na ponašanje obiju reprezentacija jer snimka pokazuje očitu namjeru da se navedeni rezultat namjesti", poručili su vodeći ljudi hrvatskog futsala.

"Bojimo se ‘kuhinje’ između Azerbajdžana i Ukrajine", upozorio je izbornik Stanković dan uoči posljednjega kola.

"Ma ovo je sramota! Ukrajinci su se sklanjali od lopte. To je bilo toliko smiješno da smo mi početkom drugom poluvremena napustili dvoranu, nismo htjeli to gledati", ogorčen je Stanković nakon pobjede domaćina 4:2, zbog koje naša reprezentacija neće vidjeti Svjetsko prvenstvo.

"Čak su nam se i Azerbajdžanci ispričavali. Mislili smo uletjeti u teren i prekinuti utakmicu!", dodao je.

Sljedećeg mjeseca u Hrvatskoj se igra Europsko futsal prvenstvo.

Grupa 5: AZERBAJDŽAN, UKRAJINA, HRVATSKA, MAKEDONIJA...

15.12.'11. (15h30) Ukrajina – Makedonija  2:1
15.12.'11. (18h00) Azerbajdžan – Hrvatska  1:3

16.12.'11. (15h30) Hrvatska – Ukrajina 1:4
16.12.'11. (18h00) Azerbajdžan – Makedonija  7:1

18.12.'11. (15h30) Makedonija – Hrvatska  1:4
18.12.'11. (18h00) Ukrajina – Azerbajdžan  2:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.