Futsal

Ukrajina i Portugal izborili polufinale Eura u futsalu

Foto: EPA

BRANITELJ naslova Portugal te Ukrajina prvi su polufinalisti Europskog prvenstva u futsalu u Nizozemskoj. Portugalci su u prvom četvrtfinalu teškom mukom s 3:2 eliminirali debitanta Finsku, koju vodi bivši hrvatski izbornik Mićo Martić, dok su Ukrajinci svladali Kazahstan (5:3).

Finci iznenađenje turnira

Portugalci su u dvorani Ziggo Domeu u Amsterdamu poveli u četvrtoj minuti kada je zabio Afonso Jesus, a iznenađenje turnira, Finci, izjednačili su u desetoj minuti. Gol je postigao Hosio. Pet minuta kasnije Portugalci su ponovno poveli novim golom Afonsa Jesusa. U drugom poluvremenu hrabri Finci dolaze do novog poravnanja u 27. minuti, strijelac je bio Panu Autio, a tri minute kasnije novo vodstvo i pobjedu Portugalaca izborio je Miguel Angelo. 

U drugom susretu Ukrajina je slavila protiv polufinalista s posljednja dva Europska prvenstva Kazahstana s 5:3. Ukrajinci su poveli golom Petra Šoturme u 15. minuti, dok su u drugom poluvremenu prednost povećali Ihor Korsun u 25. i Mihajlo Zvarič u 30. minuti. 

Rusi i Španjolci se bore s debitantima

Douglas Junior smanjio je zaostatak Kazahstanaca u 34. minuti, ali nisu uspjeli napraviti preokret. Do kraja susreta za Ukrajinu su zabili još Volodimir Razuvanov (39') i Yaroslav Lebid (39'), a za Kazahstan dvaput je zabio Biržan Orazov (38', 40'). 

Ukrajina je bila u kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom, koja je slavila dvaput protiv viceprvaka iz 2001. i 2003. godine. U utorak igraju Rusija-Gruzija i Slovačka-Španjolska. Rusi su bili prvaci Europe 1999., Gruzijci i Slovaci su debitanti, a Španjolci su 7 puta bili prvaci (1996., 2001., 2005., 2007., 2010., 2012., 2016.). Polufinala su 4. veljače, a finale i meč za treće mjesto 6. veljače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.