RAT U UKRAJINI

Ukrajince zaboljela Timoščukova gesta: Slao je srca Rusima. To je neljudski

Foto: Profimedia

ANATOLIJ TIMOŠČUK, bivši ukrajinski nogometaš, a danas pomoćni trener u ruskom nogometnom klubu Zenit, za koji nastupa i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, u ožujku je izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluka je to ukrajinskog nogometnog saveza, a uslijedila je nakon odluke Timoščuka da ostane u Zenitu te zbog toga što nije ni na jedan način osudio rusku invaziju na Ukrajinu.

Timoščuk je i dalje udarna tema u Ukrajini. Sada se na ukrajinskim naslovnicama našao nakon proslave titule ruskog prvaka sa Zenitom.

"Nije davao nikakve izjave od početka rata u Ukrajini i još uvijek radi u Zenitu. Svoju titulu je proslavio u Rusiji. Nakon pobjede u prvenstvu zemlje agresora Anatolij Timoščuk fotografirao se s peharom, s osmijehom na licu, i poslao je srca ruskim navijačima na tribinama. Relevantne slike pojavile su se na društvenim mrežama. Smiješiti se onima koji su okupirali vašu zemlju dok vam ubijaju sunarodnjake je neljudski. Pokazao je svoje pravo lice", piše ukrajinski portal Sport.ua.

Timoščuk je za Ukrajinu nastupio 144 puta i zabio četiri gola. Triput je bio ukrajinski nogometaš godine, a s Bayernom je bio prvak Europe.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.