Ukrajinski tenisač srpskima: Bolje biti Instagram klaun nego kurva za ruski novac

Foto: Profimedia

MNOGI aktivni i bivši ukrajinski sportaši priključili su se obrani svoje domovine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Jedan od njih bio je i tenisač Serhij Stahovskij, koji je u razgovoru za Index objasnio zašto se odlučio vratiti u domovinu i priključiti vojsci.

Nekoć 31. tenisač svijeta, koji je na Zagreb Indoorsu 2008. godine u finalu protiv Ivana Ljubičića osvojio svoj prvi od četiri naslova na Touru, objavio je na Twitteru prepisku sa srpskim tenisačima kojima zamjera dolazak na ekshibicijski turnir u Rusiji. Oni su Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

"Razočaran sam, Viktore, što si u Rusiji. Čini se da novac ipak može sve kupiti", napisao je Stahovskij u poruci Troickom. Tipsareviću je poslao: "Janko, jako sam razočaran što te vidim u Rusiji. Čini se da je novac iznad morala. To je tvoj izbor."

"Instagram klaun"

"Neprocjenjivo je biti u zemlji svojih predaka. Ti si Instagram klaun koji miješa sport i politiku. Ovo nema nikakve veze s ratom, ali kad si to već spomenuo, ja i moja zemlja smo prošli kroz sve to sr*nje i nikad nismo dobili podršku. Zato začepi, molim te", odgovorio mu je Troicki.

Sličan je odgovor dobio i od Tipsarevića: "Zaista? A što ćemo s ovime, gospodine Borče za slobodu na Instagramu... Jesi li ti ili itko od tvoje jebene obitelji bojkotirao ili na bilo koji drugi način protestirao kad su NATO-ove snage bombardirale moju zemlju, moju obitelj i moje ljude prije 20-ak godina..."

Stahovskij je u odgovorima obojici poručio da uživaju u novcu koji su dobili, Troickom je još rekao da je bolje biti Instagram klaun koji brani svoju zemlju nego kurva plaćena ruskim novcem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.