Ultrasi Lazija prije nekoliko dana vrijeđali Tudora, sad zaprijetili klubu

Foto: Profimedia

NAJŽEŠĆI navijači Lazija prije samo nekoliko dana vrijeđali su Igora Tudora, tada još trenera kluba. Nekoliko dana kasnije Tudor je napustio klub zbog neslaganja s klupskom politikom, a u Laziju su odlučili da će ga zamijeniti Marco Baroni. Ponovno su se javili ultrasi, ovaj put s prijetnjama.

Pred ulazom na sjevernu tribinu rimskog Olimpica nedavno su razvili transparent s natpisom: "Kao trenera treba ga tek vrednovati, ali kao čovjek... Tudor je go*no." Dolazak Baronija u klub popratili su prijetnjom da će napraviti najveći prosvjed dosad viđen u Rimu.

Talijanski mediji navode da je u klubu kaos još otkako ga je u ožujku napustio Maurizio Sarri te da je on samo nastavljen odlaskom Tudora zbog neslaganja s predsjednikom Claudiom Lotitom. Njegov nasljednik s dvogodišnjim ugovorom je Baroni, a to ljuti navijače kluba, uvjerene da je Lazio neambiciozan.

Najavljen prosvjed kakav sportski Rim ne pamti

"Lazijevi navijači, iz ljubavi prema klubu, neće prihvatiti da se on srozava. U nogometnom svijetu u kojem klubovi preuzimaju odgovornost i rastu Lazio je talac osobnih interesa Lotita. Nećemo prihvatiti pristup koji klub gura u osrednjost, kao branitelji Lazija moramo zauzeti stav.

Dosta nam je diktature, ovo nitko ne zaslužuje i moramo pokazati neposluh, ali na miran način. Pripremite se na to da se priključite najvećoj manifestaciji neslaganja koju je sport u Rimu vidio. Očistite kalendare, budite spremni sljedeći vikend", poruka je Lazijevih navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.