Umirovio se jedan od najtrofejnijih svjetskih trenera: S njim su Dražen, Dino i Toni osvojili sve

Foto: Screenshot YouTube

LEGENDARNI srpski košarkaški trener Dušan Duda Ivković, jedan od najtrofejnijih stručnjaka u povijesti košarke, objavio je da završava trenersku karijeru.
 
''Moja posljednja odluka kao trenera, da se povučem je logična, racionalna i podjednako teška kao i mnoge druge koje sam donosio tokom karijere", naveo je Ivković u pisanoj izjavi, no rekao je kako je ova odluka puno emotivnija nego sve ostale.
 
''Košarka i trenerski poziv nisu bili dio mog života, oni su bili moj život. Bio je to odnos konstantnog i međusobnog davanja. Košarci sam dao cijelog sebe, a ona je moj život oblikovala na najljepši mogući način. Zato u ovom trenutku kad pogledam iza sebe želim se zahvaliti prije svega svim svojim suradnicima, a naročito igračima na povjerenju i inspiraciji. Hvala im na tome.''
 

U klupskoj karijeri osvojio je 20 trofeja, od čega dvije Eurolige s Olympiakosom. Kao izbornik Jugoslavije i Srbije ima olimpijsko srebro iz Seula 1988., svjetsku titulu 1990. te tri europska zlata (1989, 1991, 1995) i dva srebra (1999, 2009). 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.