"UNIŠTEN SAM" Priznao donedavno standardni golman Engleske nakon što je saznao da ne ide na SP

Foto: Getty Images

ENGLESKI izbornik Gareth Southgate obznanio je listu reprezentativaca koji su osigurali nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
 
"Imamo mnogo balansa i kvalitete te iskustva i karaktera. Proces selekcije tekao je mjesecima, a ne posljednjih tjedana", pojasnio je Gareth Southgate po objavljivanju popisa.
 
Nakon sužavanja spiska, među nominiranim reprezentativcima bez statusa putnika ostao je i West Hamov vratar Joe Hart. Englesku reprezentaciju na skorašnjoj svjetskoj smotri predstavljat će golmani Jordan Pickford (Everton) te Jack Butland (Stoke) i Nick Pope (Burnley).
 
Razočaran odlukom Garetha Southgatea, nasljednika Sama Allardycea ustoličenog na izborničku funkciju krajem 2016. godine, Joe Hart javno se požalio na svom službenom Instagram profilu.
 
"Neću lagati, uništen sam. Nakon što sam se dvije godine pokušavao izvući iz teške situacije, teško je prihvatiti izbornikovu odluku. Ponosan sam na svaku minutu koju sam odigrao kako bih pomogao da se nacionalna selekcija kvalificira na Svjetsko prvenstvo. Znam što sam darovao reprezentaciji, ali stvari su takve kakve jesu. Sretno Engleskoj u Rusiji. Iako neću biti uz njih, igrači znaju da ću kao navijač nositi engleski dres i da ću ih bodriti. Bez straha, idite i razbijte ih", poručio je nekadašnji standardni čuvar mreže Tri lava sa 75 službenih nastupa, koji je u silaznoj putanji otkako je 2016. godine napustio Manchester City.
 
"Naravno da je teško bilo prekrižiti Joea Harta. Odigrao je najviše kvalifikacijskih utakmica i posljednjih je godina bio jedan od nositelja reprezentativne kvalitete. Međutim, pratili smo ga posljednjih 18 mjeseci, kao i ostale vratare. Na temelju izvedbi i forme, odabrali smo tri najbolja golmana u sadašnjem trenutku. Nema razloga da nepozivanje Joea Harta bude protumačeno kao njegov kraj u engleskoj reprezentaciji", obrazložio je izbornik Gareth Southgate. 
 
Engleska, s jednom svjetskom šampionskom titulom osvojenom 1966. godine, u grupnoj fazi predstojećeg Mundijala sučelit će se s Belgijom, Tunisom i Panamom. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.