MANCHESTER UNITED

United je u tri godine spiskao 600 milijuna eura na pojačanja. Sad će još 350

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED u godinama nakon odlaska sira Alexa Fergusona nikako ne uspijeva stvoriti moćnu momčad koja će se boriti za najveće trofeje.

Mijenjao je trenere, dovodio skupa pojačanja, ali Manchester City i Liverpool su kilometrima ispred momčad koju trenutačno vodi Ole Gunnar Solskjaer. Najveći Unitedovi rivali također su potrošili strašno puno novca na pojačanja, ali ona su dovođena razumno i smisleno i gotovo svi su se pokazali kao pogodak.

U zadnje tri sezone Manchester United potrošio je čak 600 milijuna eura na nove igrače koji su donijeli samo jedan naslov i to onaj u Liga kupu 2017. godine. U tom razdoblju na Old Trafford je stiglo čak 14 novih igrača, no nijedan do sada nije opravdao toliki uloženi novac. Živući spomenik lošoj sportskoj politici bio je transfer Brazilca Freda koji je prošle godine stigao za 60 milijuna eura, ali je potpuno neupotrebljiv igrač.

No, United tu neće stati, piše Daily Mail. Prema dobro obaviještenim izvorima oko kluba Manchester United sljedećeg ljeta kreće u novu ofenzivu u prijelaznom roku u kojem namjerava potrošiti oko 350 milijuna eura. Na Old Traffordu motre čitav niz igrača, a najzainteresiraniji su za Jamesa Maddisona kojeg Leicester sigurno neće pustiti za manje od 70 milijuna eura, osobito nakon sjajnih igara ove sezone.

Osim njega visoko na listi želja je i Lyonov napadač Moussa Dembele koji je u 11 ovosezonskih nastupa zabio šest golova i koji bi trebao pojačati konkurenciju u napadu. United je ovog ljeta ostao bez Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza i nije doveo nijednog napadača pa je Solskjaer spao samo na Marcusa Rashforda i mladog Masona Greenwooda. Cijena Dembelea nije poznata, ali Englezi pretpostavljaju da će stajati oko 50 milijuna eura.

Uz Jamesa Maddisona, na Old Traffordu želje pojačati vezu dovođenjem Saula Nigueza iz Atletico Madrida koji bi bio rekordno pojačanje kluba. Španjolski 24-godišnjak je nedavno produžio ugovor s Atleticom koji je ugradio otkupnu klauzulu od 150 milijuna eura i ne kani ga pustiti za manji iznos.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.