United se riješio jednog od svojih najvećih promašaja. Odlazi u Bundesligu

Foto: EPA-EFE

EINTRACHT iz Frankfurta objavio je danas da je Donny van de Beek njegov novi član. Bundesligaš je 26-godišnjeg Nizozemca posudio od Manchester Uniteda do kraja sezone, a ima opciju otkupa njegova ugovora za 11 milijuna eura plus još tri milijuna eura bonusa.

Manchester United se tako riješio jednog od svojih najvećih promašaja. Van de Beek je na Old Trafford došao 2020. godine iz sjajne generacije Ajaxa, koja je igrala polufinale Lige prvaka. United ga je platio 45 milijuna eura i Van de Beek je trebao biti jedan od nositelja igre momčadi Olea Gunnara Solskjaera.

No, Nizozemac se nikad nije najbolje snašao u novom klubu. Igrao je povremeno kod Solskjaera, a situacija se nije popravila ni kad su došli prvo Michael Carrick, a onda i Ralf Rangnick. U siječnju 2022. posuđen je Evertonu, nakon čega se vratio na Old Trafford, ali opet nije igrao.

U siječnju prošle godine je ozlijedio koljeno, zbog čega je propustio ostatak sezone, a Ten Hag ga je izostavio s popisa za Ligu prvaka za ovu sezonu. Klub ga je praktički otpisao, a sad ga se uspio riješiti. Za United je Van de Beek odigrao 62 utakmice te upisao dva gola i dvije asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.