Europa liga

Unitedove zvijezde sinoć je izludio čovjek kojeg je Simeone otpisao

Foto: Guliver Image/Getty Images

IAKO su Suso i Luuk de Jong svojim golovima donijeli pobjedu Sevilli protiv Manchester Uniteda (2:1) u prvom polufinalu Europa lige, novi junak navijača andaluzijskog kluba postao je vratar Yassine Bounou (29), poznat i kao Bono.

Bono, koji je rođen u Montrealu, ali se kao klinac s obitelji preselio u Maroko i nastupa za tu reprezentaciju, svojim je obranama izludio igrače Manchester Uniteda.

Crveni vragovi su tijekom susreta uputili 20 udarca prema suparničkim vratima, pri čemu je Bono imao šest sjajnih obrana. Fantastično je reagirao na udarce Marcusa Rashforda, Bruna Fernandesa, Masona Greenwooda i Anthonyja Martiala.

"Presretan sam, ali nismo još gotovi. Sada se moramo koncentrirati na finale", kazao je 29-godišnji Marokanac koji je u Sevillu stigao početkom ove sezone na posudbu iz Girone

"Bili smo pametni i u lošim trenucima smo bili jaki. Izdržali smo te zabili dva gola. Sada je ispred nas finale", dodao je.

Karijeru je započeo u Wydad Casablanci iz koje se 2012. preselio u Atletico Madrid. Dvije je godine bio član Atleticove B momčadi, a 2013. je priključen prvom sastavu. No nije dobio pravu priliku. Uslijedila je dvogodišnja posudba u Real Zaragozu, a 2016. je potpisao za Gironu.

"Bono je bio sjajan, spašavao nas je, posebno pri rezultatu 1:1", kazao je strijelac pobjedničkog pogotka De Jong. "Sretan sam zbog gola. Sjajno je biti u finalu. Imali smo zaista dobar meč, s nevjerojatnim golmanom na našoj strani", dodao je nizozemski napadač.

Embed from Getty Images

Trener: Bio je odličan

Pohvalama vrataru pridružio se i trener Julen Lopetegui. "Naš vratar je pružio odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu", rekao je trener kluba koji će u petak ponovno u Kölnu igrati u finalu protiv pobjednika susreta Inter - Šahtar, koji je na programu večeras u Düsseldorfu. Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europa lige, a u svih prethodnih pet finala je pobijedila (2006., 2007., 2014., 2015., 2016.).