Uoči kvalifikacija za Tokio otpao Stepančić, Horvat pozvao vrhunsku zamjenu

Foto: Epa

HRVATSKA rukometna reprezentacija za točno mjesec dana u Montpellieru će pokušati izboriti Olimpijske igre u Tokiju. Hrvatska će u Francuskoj igrati protiv domaćina, Portugala i Tunisa. Dvije najbolje reprezentacije idu na Olimpijske igre u Tokio. Utakmice se igraju od 12. do 14. ožujka.

Mjesec dana prije turnira novi izbornik Hrvoje Horvat dobio je lošu vijest iz Mađarske. Luka Stepančić neće moći igrati zbog ozljede Ahilove tetive. Sjajni desni vanjski Pick Szegeda godinu dana nije igrao zbog teške ozljede stopala, a zbog toga nije mogao pomoći reprezentaciji u Egiptu. Nedavno se vratio, odigrao je nekoliko utakmica za mađarski klub i dobio je poziv izbornika Horvata. Ipak, ozljeda ga je izbacila iz akcije i kako mađarski mediji pišu, neće ga biti na parketu najmanje šest tjedana.

Horvat je kao zamjenu pozvao Šimu Ivića (28), desnog vanjskog njemačkog Erlangena, koji već dugo igra zapaženo u najjačoj ligi svijeta.

Ove sezone je Ivić na prosjeku od pet golova u Bundesligi, a prošle sezone je za Erlangen je zabio 111 golova, uz postotak šuta od sjajnih 60 posto.

Nakon početka u matičnom Splitu, Ivić je igrao za Nexe, Celje, Nantes, Wislu Plock i Meškov iz Bresta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.