Urugvajski izbornik napušta reprezentaciju: Mogli smo napraviti nešto veliko

Foto: EPA-EFE

URUGVAJ je ispao sa Svjetskog prvenstva u dramatičnoj završnici skupine H. Na početku dana Urugvaj i Južna Koreja imali su samo po jedan bod, Gana tri, a lider skupine Portugal šest. Urugvaj je igrao vrlo dobro, rutinski je pobijedio Ganu s 2:0 i do samog kraja utakmice činilo se da će otići dalje. 

Međutim, golom Hwang Hee-chana Korejci su u 91. minuti srušili Portugal i tako otišli dalje zbog većeg broja zabijenih golova. Urugvajce su tako, usprkos pobjedi, koštali raniji poraz od Portugala i remi s Južnom Korejom. Glavni urugvajski tiskani list El Pais nakon utakmice je objavio kako izbornik Diego Alonso napušta reprezentaciju.

U ugovoru između njega i Urugvajskog nogometnog saveza stoji da mu angažman traje do posljednje utakmice na Svjetskom prvenstvu, a s obzirom na to da je za Urugvajce ispadanje u grupi veliki neuspjeh, očekuje se da će Alonso odstupiti s dužnosti. 

"Mogli smo napraviti nešto veliko"

Urugvaj je tako propustio iskoristiti posljednje veliko natjecanje legendi poput Luisa Suareza, Edisona Cavanija i Diega Godina, a Alonso je nakon utakmice stao pred novinare: "80 minuta imali smo rezultat koji nas vodi dalje. Imali smo brojne šanse osigurati se, ali na kraju to nije bilo moguće. U posljednjih nekoliko minuta propustili smo četiri do pet prilika.

Znam da su moji igrači dali sve od sebe. Ne mogu im ništa zamjeriti za današnji nastup. Vjerujem u njih, igrali su dobro i zahvalan sam. Jako mi je žao što smo ispali sa Svjetskog prvenstva. Vjerujem u ove igrače i da su mogli napraviti nešto veliko na turniru."