"Usik se pristao boriti s Hrgovićem. Sve je propalo zbog Saudijaca"

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

TYSON FURY morao je odgoditi meč s Oleksandrom Usikom zakazan za 17. veljače. U Rijadu se trebao održati spektakl između Britanca i Ukrajinca za titulu apsolutnog prvaka boksačke teške kategorije, no otkazan je zbog Furyjeve ozljede. U priču se htio umiješati Filip Hrgović i kao obavezni izazivač po IBF-u tražiti svoj napad na titulu protiv ukrajinskog boksača.

Hrvatski borac je u međuvremenu od organizatora dobio popis potencijalnih protivnika protiv kojih se može boriti 8. ožujka, ali zasad nema potvrde da je ijednu od tih ponuda prihvatio. U borilačkom svijetu se špekulira da se Hrgović ipak nada kako će dobiti svoj meč s Usikom, a Usikov promoter Alex Krassyuk dao je izjavu koja može ohrabriti Hrgovića i sve njegove fanove.

"Nemamo strpljenja, borba s Furyjem se mora održati u bilo kojim okolnostima. U slučaju da se Fury povuče iz borbe, zamjena mora biti spremna", započeo je pa dodao: "Hrgović? To je na Saudijcima jer su oni organizatori, ali u mom srcu je to već učinjeno, a i Oleksandr je bio spreman prihvatiti meč s njim i spasiti priredbu."