Utakmica Cibone u Čačku odgođena za 24 sata. Predsjednik Borca bijesan na ABA ligu

Foto: Hina

BORAC iz Čačka i Cibona su trebali danas kompletirati 18. kolo ABA lige, utakmica je trebala početi u 18 sati, ali je poslije dosta komplikacija odgođena za 24 sata. Naime, klub iz Čačka je zatražio odgodu utakmice zbog zdravstvenih problema u sastavu. S obzirom na to da nije stiglo odobrenje ABA lige, predsjednik Borca je održao izvanrednu press-konferenciju u 16 sati.

Donio je kompletnu medicinsku dokumentaciju, naglasio da je nedopustivo da se nalazi liječnika u Srbiji tretiraju kao nevažeći i nelegitimni. Tijekom presice je ipak stigao dopis ABA lige da je utakmica odgođena za 24 sata, ali da Borac mora dostaviti dodatnu dokumentaciju u navedenom periodu.

Predsjednik Borca Predrag Pantović je ''zahvalio'' ABA ligi što je pomjerila susret za 24 sata, ali je naglasio da Borac neće odustati od onoga što bude stav liječnika u vezi s igračima sa simptomima crijevne viroze.

Pored toga, Pantović je postavio otvoreno pitanje - zašto utakmica nije odgođena dan ranije, zašto se čekalo da se odluka donese na dan odigravanja utakmice, zašto je Cibona dolazila u Čačak, što će biti ako liječnici opet zauzmu stav da Borac ne može igrati protiv Cibone. Prema riječima Pantovića, Borac u ovom trenutku na raspolaganju ima samo sedam igrača, računajući i juniore.