KORONAVIRUS

Valencia optužuje: Na toj utakmici se koronom zarazila trećina kluba

Foto: Gulliver / Getty Images

VALENCIA je sportski simbol toga da je Španjolska postala drugo najveće žarište koronavirusa u Europi. Velikan s Mestalle objavio je da su u tom klubu novi slučajevi osoba pozitivnih na koronavirus, čime je čak 35 posto njegovih zaposlenika zaraženo virusom.

Klub s Mestalle jučer je objavio da je petero njegovih zaposlenika pozitivno na test za koronavirus. Otkrilo se da se radi o tri nogometaša i dva člana stručnog stožera.

Ezequiel Garay dobio je neslavni naslov prvog nogometaša La Lige pozitivno testiranog na koronavirus, ubrzo se javio i Eliaquim Mangala, a nakon njega oglasio se i Jose Gaya, kao treći nogometaš Valencije koji je objavio da je zaražen. Najnoviji član Valencije koji je pozitivno testiran na koronavirus i kojemu je otkriven identitet je klupski liječnik Juan Aliaga.

"Usprkos strogim mjerama zaštite i predostrožnosti koje smo poduzeli prije i nakon prve utakmice osmine finala Lige prvaka koju smo 19. veljače igrali protiv Atalante u Milanu, koji je samo par dana kasnije talijanska vlada proglasila područjem visokog rizika od koronavirusa, te time što su se igrači nakon toga izolirali jedni od drugih te od javnosti općenito, posljednji rezultati pokazuju da je boravak nogometaša te njihovo igranje u visokorizičnom području rezultiralo time da je u našem klubu čak 35 posto djelatnika zaraženo koronavirusom", izvijestila je Valencija te dodala da su igrači najvećem riziku zaraze bili izloženi i na uzvratnoj utakmici protiv Atalante, koja se 10. ožujka igrala na Mestalli bez gledatelja.

Valencia je dakle prije mjesec dana putovala, boravila i igrala u Lombardiji, europskom epicentru pandemije koronavirusom i to tako da je bila smještena i igrala na stadionu u Milanu, dok joj je suparnik bio klub iz Bergama, također grada teško pogođenog koronom.

Prva utakmica završila je pobjedom Atalante 4:1, a u drugoj je taj klub slavio 4:3 u gostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.