Van Basten o fenomenalnom golu hita sezone: "To nije istina, ne može se tako zabiti"

Foto: EPA

KVIČA KVARATŠKELIJA, 22-godišnji gruzijski krilni napadač, ove sezone igra u fantastičnoj formi i jedan je od glavnih razloga skorašnjoj proslavi Napolijeve titule u Serie A. Ukupno je zabio 13 i namjestio 15 golova, a samo u talijanskom prvenstvu na učinku je od po 11 golova i asistencija u 22 odigrane utakmice. Njegov posljednji gol iz utakmice protiv Atalante je remek-djelo o kojem se priča.

Proigrao ga je Victor Osimhen, a onda je slijedila majstorija hita sezone. Gruzijac se sjurio u kazneni prostor, trojica braniča krenula su pred gol kako bi ga zaustavila, a onda je on iznenadio njih s dvije finte i potpuno ih izbacio iz ravnoteže. Sva tri braniča su ispala iz igre, kao i golman, nakon što je lopta proletjela pored njega u bliži kut gola. U jednom trenutku televizijske kamere snimale su u istom kadru samo njega i osmoricu suparnika.

Spaletti: Gol dostojan Maradone

"Bio je to gol dostojan Maradone, a to nije nešto što olako govorim. Ima tu sposobnost zavrnuti loptu unutra i zatim brzo izvesti udarac. Kad vas pogleda u oči i krene u dribling jedan na jedan, postaje razoran. Ovaj put možemo se pozvati na ime najvećeg kojeg je svijet ikada vidio", rekao je o tom golu Napolijev trener Luciano Spalletti.

Prokomentirao ga je i legendarni nizozemski napadač Marco van Basten: "Pogledate li gol, vidjet ćete osmoricu igrača protiv jednog. Morate tad pomisliti da to ne može biti istina, da se gol tako ne može zabiti."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.