Van der Vaart o njemačkom tragičaru: Čovjek je njemački Harry Maguire

Foto: Epa

U NJEMAČKOJ vlada nevjerica zbog ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Jednoj od najvećih nogometnih nacija ovo se dogodilo drugi put zaredom. Podsjetimo, Elf je i u Rusiji prije četiri godine otišao kući već nakon tri utakmice u skupini. Njemačka je na ovom turniru senzacionalno izgubila od Japana 2:1, odigrala je 1:1 sa Španjolskom, a pobjeda nad Kostarikom od 4:2 nije joj puno pomogla jer je Japan šokirao svijet i pobijedio Španjolsku 2:1. Dalje su tako išli Japan kao prvi te Španjolska kao druga.

Debakl Elfa odjeknuo je u cijelom svijetu, a u Njemačkoj je nogometna javnost šokirana. Traži se krivac, a osim izbornika Hansija Flicka, taj je status dobio stoper Dortmunda Niklas Sule. Sulea je nakon utakmice s Japanom kritizirao Flick, a prst su u njega uperili i neki suigrači te bivši njemački reprezentativci. Nakon ispadanja napao ga je i legendarni Nizozemac Rafael Van der Vaart.

''Njemačka ima obrambeni problem. Sule nije nogometaš svjetske klase. On je 'njemački Harry Maguire'", našalio se Van der Vaart.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.