HNL

Varaždin sutra igra utakmicu za ostanak u HNL-u. Ovako ju najavljuje trener Kastel

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NOGOMETAŠI Varaždina gostovat će kod Slaven Belupa u utakmici posljednjeg kola Prve HNL. Prema nekim kalkulacijama momčadi Zorana Kastela mogao bi biti dovoljan i bod za ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa, prema drugima za to im neće biti dovoljna ni pobjeda budu li uspješni i Istra 1961 na gostovanju kod Osijeka, odnosno Lokomotiva koja gostuje u Splitu kod Hajduka.

Varaždin je u ovom trenutku posljednja momčad ljestvice, ali se njegov trener Zoran Kastel nada pozitivnom raspletu sezone i ostanku u Prvoj HNL.

''Nema nikakvih kalkulacija, moramo otići odigrati pravu, mušku utakmicu, ići na pobjedu i mislim da bi nas pobjeda trebala ostaviti u ligi. Ne može se igrati na nulu. Treba otići odigrati pravu utakmicu, samo spremni igrači mogu nastupiti. Svi znamo važnost te utakmice, u tom susretu nam je cijela godina'', rekao je Kastel i dodao:

''Analizirali smo suparnika, njegove dobre stvari pokušat ćemo anulirati, a njegove loše stvari pokušat ćemo materijalizirati u našu korist. Slaven Belupo je ekipa koja je starija, iskusnija, kompaktna i sigurno mjesto više na tablici, ali imamo svoje probleme, gledamo sebe i pokušat ćemo sve napraviti da se vratimo sretni u Varaždin.''

Igračima Varaždina potreban je odmor i dodatna mobilizacija, naglasio je Kastel pa rekao da ih vodi u karantenu u Ludbreg. Nada se da će moći na većinu njih računati.

''Vuk i Pellumbi su sitnije ozlijeđeni, ali nadam se da će biti spremni za sutrašnje nadmetanje, kao i svi ostali igrači, osim ozlijeđenih Djoua i Horkaša. Pred utakmicu ćemo odlučiti o početnih 11, jer samo maksimalno spremni mogu igrati ovaj susret'', zaključio je Kastel.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.