Večer odluke: Zadar od favorita do autsajdera, Cibona za potpuni preokret



PETOM utakmicom finala danas će završiti košarkaško prvenstvo Hrvatske. U Draženovu domu Cibona još jednom dočekuje Zadar.

Uzbudljivu finalnu seriju u petu utakmicu odvela je bolja igra Cibone u Višnjiku u utorak. Pobjedom u gostima poravnali su seriju na 2:2 te su ponovno favoriti za naslov. U Zadru je sve bilo spremno za proslavu, prepuna dvorana očekivala je trijumf. No, tad je sve krenulo po zlu. Za nositelje igre Zadra ta je atmosfera bila kontraefekt (Šut; Stipčević 1-8, Car 1-14, Perić 1-9)  te im je trebalo dugo dok izađu iz grča, ozlijedio se važan igrač Vladimir Boisa pa se Zadar nakon 2:0 našao u ponoru.

Pred odlučujuću utakmicu spremni su konsolidirati se i još jednom iznenaditi u Zagrebu. "Ništa ne zamjeram igračima, oni su doveli do te utakmice i toliko nas puta ranije izvukli. Tužan sam jer smo izgubili, već sam na treningu prije utakmice osjetio da su prenemirni", pričao je trener Danijel Jusup nakon što je spoznao da će morati ponovno u Zagreb.

Bez Boisa kao bez pola momčadi

Boisa neće igrati zbog ozljede koljena, pokušat će ga zamijeniti Plaisted i netko od mlađih. Svjestan je Jusup da u takvim okolnostima ne može obećati pobjedu. No, obećao je borbu do posljednjeg daha.

"Šanse su nam manje nego na Višnjiku, no mi u svakoj utakmici idemo pobijediti. Igrač sami znaju da nam nisu iste šanse, no sve dok šansa postoji, napravit ćemo sve da se momčad digne. Svaku smo se utakmicu borili otkad sam ja ovdje, nećemo se predati niti ovu", pokušavao je Jusup biti optimističan.

Nakon šokantna dva poraza u prve dvije utakmice, momci Velimira Perasovića ponovno imaju sve u svojim rukama. Ne žele si dopustiti iznenađenje, no Zadar je u prvoj utakmici slavio u Zagrebu. Ovog puta bio bi to trijumf vrijedan naslova. Kapetan Cibone Lukša Andrić svjestan je da je Cibona ponovno jaki favorit, no upozorava da do kraja treba biti hladne glave.

"Svjesni smo da moramo dati sve od sebe i nećemo ući opuštenije jer ne igra Boisa. U zadnjoj smo utakmici krenuli agresivno i jako, ne želeći im dati da se raspucaju kao ranije. Moramo popraviti skok u obrani i zagrađivanje, čime su nam stvarali probleme", naglašava Andrić kako Cibona u ključnoj utakmici želi biti prava u svim segmentima.

Trener Velimir Perasović smiruje euforiju riječima da su šanse do kraja 50:50 posto, no jasno je da izostankom Boise Zadar gubi još minimalno desetak posto šansi za naslov. Puno će značiti učinak Plaisteda te njegovih zamjena, mladih Marčinkovića i Bilana, a šuteri će morati obaviti sjajan posao žele li spriječiti da Cibona postane prva momčad koja je potpuno preokrenula seriju za prvaka.

Utakmica u Draženovu domu na rasporedu je u 18 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.