Vejić o povratku dva igrača u ekipu Hajduka: Tko će ih uzeti, kupaju se u kampu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK nakon četiri kola ima osam bodova i nalazi se na četvrtom mjestu SuperSport HNL-a. Splićani su pobijedili Slaven Belupo (2:1) i Varaždin (2:1), a osvojili bod u susretima s Lokomotivom (1:1) i Istrom (1:1). Bivši hrvatski nogometaši, a sada stručni komentatori Joško Jeličić i Hrvoje Vejić u emisiji Studio SuperSport HNL-a, koja ide na kanalu MAXSport 1, govorili su o Hajduku nakon utakmice s Istrom.

Istra je povela već nakon 57 sekundi golom Marcela Heistera, a bod Hajduku donio je Marko Livaja u 60. minuti. Prvo ime utakmice bio je fantastični Lovro Majkić, koji je na golu Istre upisao desetak obrana.

Vejić: Stalno govorim da Marko Livaja treba igrati desetku

"Hajduk je pokazao više, stvorio je dosta prilika. Znamo da su Dinamo i Rijeka dobili Istru s velikom razlikom. Treba poraditi na tome zašto Hajduk nije uspio. Opet mu se dogodio brzi gol. Postaje simptomatično da iz toliko šansi ne uspijeva zabiti gol, to se dogodilo i protiv Ružomberoka i na kraju se nesretno ispalo.

Stalno govorim da Marko Livaja treba igrati desetku, no od početka priprema ga još tamo nismo vidjeli, uz klasičnog napadača kojeg valjda još uvijek traže. Nije bilo loše što se tiče Hajduka, ali premalo za pobjedu", rekao je Vejić, bivši kapetan Hajduka.

Jeličić: Hajduk je odigrao najkompletnijih 90 minuta

"S obzirom na problem selekcije, Hajduk je odigrao najkompletnijih 90 minuta. Velik je pritisak nakon ispadanja iz Europe", rekao je Jeličić o Hajduku pa nastavio: "Hajduk je napravio toliko toga protiv Istre da je zaslužio pobijediti. Ne može se nikome prigovoriti da nije htio.

Treba podvući da je Istra protiv Rijeke visoko pritiskala pa primila četvorkicu. U Maksimiru je primila pet. Protiv Hajduka je igrala niski i srednji blok. Hajduk je zaslužio pobjedu, ali uz Majkića i žrtvu, Istra je osvojila bod."

Vejić: Pitaš se je li moguće da je to još jedan od tih dana kad te ništa ne ide

Vejić je potom komentirao obranu Hajduka, koja je u četiri kola SHNL-a primila četiri pogotka. "Pod Lekom je to stvarno bio beton. Malo su primali golova i dopuštali malo prilika. I u njih se uvukla nesigurnost, što je bilo vidljivo u drugom dijelu prošle sezone, kada je Hajduku zabio tko god je došao blizu.

Skupi su golovi koje primaju, pogotovo u Europi kada su zabili sami sebi. Bilo je neobično vidjeti kako je Šarlija gurnuo loptu u svoj gol. Jučer opet prva minuta, šok, hladan tuš... Pitaš se je li moguće da je to još jedna od tih dana kad te ništa ne ide.

Ostavi to traga i na napadačima, uvukla se nesigurnost. Dobro je da na kraju nisu izgubili jer bilo je utakmica u kojima, kada ne zabijaš, suparnik pobijedi na sreću, Nema pobjeda na sreću, ali... Hajduk je imao problema sa stvaranjem šansi. U dvije utakmice u Europi i sada ih je stvorio dosta, sigurno će se nekome otvoriti", smatra Vejić.

"Puno je ozljeda i pehova. Nažalost, Hajduk nema dovoljnu širinu da bi nadomjestio bilo kojeg prvotimca. Teško je unaprijediti igru izmjenama kada igra ne ide kako bi trebala ići. Trener treba biti hrabar i pokušati nešto izvući iz mladih. Bilo bi lakše Antunovića ili druge mlade uvesti kada vodiš 3:0, ovako je puno teže", nastavio je Vejić.

Jeličić: Ja ne znam biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem. Pitam za rođaka s Muća

"Oba desna beka su ozlijeđena, Šimun Hrgović je odigrao jako kvalitetno. Ono što me kao hajdukovca smeta... Pršir i Špikić su bili u Hajduku, ali nisu prošli. Pršir je najbolji igrač Gorice, Špikić može igrati na visokoj razini u raznim klubovima. Pašalić i Ivanović su došli u Rijeku bez odštete. Mmae i Pierre-Gabriel su došli (u Dinamo, op. a.) bez odštete.

Ja ne znam biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem. Pitam za rođaka s Muća", rekao je Jeličić i pitao kolegu Hrvoja Vejića "znaš li to što o tome". Bivši kapetan Hajduka mu je odgovorio: "Ne bih znao. Znam da rade vrhunski posao, da su jako kvalitetni."

Vejić o povratku Dajakua i Benrahoua u momčad: Bila je pogreška micati ih

Obojica su komentirala povratak Yassinea Benrahoua i Leona Dajakua u prvu momčad Hajduka. Podsjetimo, dvojac je počeo pripreme s Hajdukom, no kako je došlo do razmirica s trenerom Gennarom Gattusom, ostatak priprema proveli su na Poljudu, gdje su trenirali odvojeno od momčadi.

Bili smo doznali kako su obojica tražila odlazak iz Hajduka. Kako ponuda nije bilo, došlo je do razgovora s Gattusom, a razgovor je dobro prošao, pa su Benrahou i Dajaku vraćeni u prvu ekipu. 

"Bila je pogreška micati ih u ovom trenutku. Spuštena im je cijena, tko će ih uzeti, treniraju u Stobreču, kupaju se u kampu, tko zna u kakvom su stanju. Trebao ih je povesti na pripreme, dati im priliku i usput im tražiti klub, a ne ih samo odrezati, ostaviti ih na plaći a da ne sudjeluju. Vraćeni su nakon dva mjeseca, a ne znamo u kakvom su stanju.

Sigurno su mogli pomoći, osobito Dajaku jer se znalo da postoji problem na krilu. Kalik sigurno nije krilo. Benrahou je mekan igrač, nema duel, ali ima potez. Pitanje je bi li netko od njih uzeo mjesto mladima. Trebalo se to pametnije odigrati, ali tako je kako je. Hoće li pomoći Hajduku, pokazat će vrijeme. Odmorni su i preplanuli, pogotovo Dajaku", rekao je Vejić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.