Velika čistka u Manchester Unitedu. Novi suvlasnik tjera čak 11 igrača?

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku mogao bi doživjeti ogromne promjene u igračkom kadru. Sir Jim Ratcliffe, milijarder koji je nedavno postao suvlasnik kluba s oko 25% dionica u svom vlasništvu, dobio je dozvolu da inicira i povlači ključne poteze u sportskoj politici kluba.

Daily Mail piše da drugi najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji želi iskoristiti svoj financijski kapital kako bi omogućio Unitedu da u jednom prijelaznom roku potpuno izmijeni igrački kadar. Očekuje se da će klub napustiti, svojom voljom ili protiv nje, čak 11 nogometaša.

Popis je velik

Harry Maguire, Raphael Varane, Casemiro, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Victor Lindelof i Christian Eriksen nogometaši su za koje Ratcliffe smatra da United može nešto zaraditi na njima, a želi se riješiti i posuđenih Brandona Williamsa, Donnyja Van de Beeka, Facunda Pellestrija i Jadona Sancha.

Ratcliffe ističe da navijači moraju biti svjesni da rezultati neće doći u prvoj sezoni. "Navijači ne smiju gubiti strpljenje, imamo desetogodišnji plan. Trebat će nam najmanje tri godine da dođemo do razine koju želimo. Nije realno misliti da ćemo odmah moći igrati nogomet kakav je City igrao protiv Real Madrida prošle sezone", poručio je.