Ovaj izbor natjerat će vas da opet zaplačete

Foto: Index, Hina, Getty Images / Guliver image 

VELIKA sporta godina je iza nas. Centralni događaj godine na izmaku bile su Olimpijske igre u Riju, a hrvatska delegacija iz Brazila vratila se s najviše odličja u svojoj povijesti. Sportaši su nam donijeli i nevjerojatno emotivne trenutke. Srebro Damira Martina u najluđoj utrci skifa u povijesti Igara, nestvaran let koplja Sare Kolak za zlatnu medalju, bronca Blanka Vlašić nakon godine dana bez ozbiljnog natjecanja - događaji su zbog kojih nam je proteklo ljeto bilo posebno i emotivno.
 
Hrvatska je uzela ukupno deset rekordnih medalja od osamostaljenja. Hrvatski sportaši su s 10 osvojenih odličja, pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje, na završnoj ljestvici najuspješnijih reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zauzeli fantastično 17. mjesto.
 
Godina čuda 
 
Hrvatski paraolimpijci također su briljirali u Riju i u domovinu su donijeli pet medalja, od čega dva zlata.
 
Sportsku 2016. obilježilo je i Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj. Premda je ispala u ranoj fazi turnira od budućih prvaka iz Portugala, Hrvatska je na temelju svoje igre bila jedna od ljepših priča Eura, a o rušenju Španjolske pričao je cijeli svijet.
 
U siječnju su hrvatski rukometaši na Euru u Poljskoj osvojili broncu, a pobjeda protiv domaćina od nestvarnih 14 razlike ušla je u anale rukometne igre. Sjajni Jug ove je sezone osvojio sve moguće trofeje, a kruna veličanstvene sezone bilo je osvajanje Lige prvaka.
 
Događaj koji je zatvorio godinu pripada tenisu. Hrvatska je bila domaćin finala Davis Cupa protiv Argentine i bila je na korak od osvajanja druge ''salatare''. Nisu uspjeli, ali ne treba zaboraviti gdje je hrvatski tenis krenuo na početku 2016. godine.
 
Saberite dojmove i okušajte se u teškom zadatku: zajedno biramo najemotivniji sportski događaj 2016. godine. Čekamo vaš glas i čujemo se opet, kada će naš pobjednik za čitatelje Index Sporta otkriti svoju najveću želju u idućoj godini. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.