Skandal u kvalifikacijama: Na presici pustili snimku na kojoj im se nudi novac da pomognu najvećim rivalima

Screenshot (Youtube)

KVALIFIKACIJE za Svjetsko prvenstvo u Europi su tek počele, no u kvalifikacijama u Srednjoj Americi odigrano je već pet kola, a uoči šestog dogodio se skandal.

Naime, reprezentativci El Salvadora tvrde da im je ponuđen novac kako bi pobijedili, odigrali neriješeno ili izbjegli teški poraz u utakmici protiv Kanade.

Stanje u skupini je sljedeće - Meksiko je prošao dalje, Honduras je drugi sa sedam bodova, Kanada ima četiri, a El Salvador je otpisan s dva boda. Kanađani mogu proći dalje ako razbiju El Salvador, a Meksiko pobijedi Honduras tako da Kanada ima bolju gol-razliku od suparnika s istim brojem bodova.

Uoči večerašnje utakmice u Vancouveru na konferenciji za novinare kapetan El Salvadora Nelson Bonilla pustio je desetominutnu snimku na kojoj im osoba nudi novac - 30 dolara po odigranoj minuti u pobjedi i 10 dolara po odigranoj minuti u minimalnom porazu.

"Želimo da svi znaju što su nam ponudili. Mi smo protiv ovoga", poručio je Bonilla.

Ponudu je poslao tamošnji biznismen Ricardo Padilla, koji kaže da takva vrsta ponude nije problem budući da im nije ponudio novac da izgube utakmice, a salvadorski mediji tvrde da iza svega stoje ljudi iz Hondurasa.

Zanimljivo, El Salvador bi uvjerljivim porazom mogao izbaciti Honduras, državu s kojom je ratovao 1969. godine. Taj rat je poznat i kao "Nogometni rat", jer je započeo nekoliko dana nakon pobjede El Salvadora golom u sudačkoj nadoknadi protiv Hondurasa za plasman na Svjetsko prvenstvo. Život je izgubilo više od tri tisuće ljudi...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.