Velšanin igrao protiv SAD-a nakon djedove smrti. Utakmicu je završio u suzama

Foto: EPA-EFE

SAD i Wales remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici prvog kola skupine B. Pogodak je za Amerikance postigao Timothy Weah u 36. minuti, dok je za Wales jedini strijelac bio Gareth Bale, koji je zabio iz penala u 82. minuti. Englezi su ranije deklasirali Iran, što znači da su oni zauzeli vrh tablice. 

Za Wales je 79 minuta utakmice na lijevom boku odradio 21-godišnji Neco Williams, iako je dan prije svog prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu i prvog nastupa svoje zemlje na tom natjecanju nakon 64 godine, saznao da mu je preminuo djed, s kojim je bio izuzetno blizak.

Nakon kraja utakmice u kojoj su Velšani značajno boljom igrom u drugom poluvremenu izborili remi, kamere su snimile Williamsa koji prilikom odlaska s travnjaka stadiona u Al Rayyanu više nije mogao suspregnuti suze.

"Jučer sam primio najtežu vijest s kojom sam se ikad morao suočiti, kada mi je majka javila da je moj djed preminuo. Bilo je iznimnom teško plakati cijeli dan, a nakon toga započeti utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Uspio sam u tome uz podršku obitelji i suigrača. Posvećujem ovu utakmicu i važan bod njemu" napisao je Williams na Twitteru. 

Williams je rođen u Walesu 2001. godine, a već kao osmogodišnje dijete stigao je u omladinsku školu Liverpoola, gdje je smatran velikim talentom. Pod Jurgenom Kloppom upisao je 33 nastupa za klub, ali se nije uspio nametnuti pa je ovoga ljeta nakon posudbe u Fulhamu prodan u Nottingham Forest.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.