Verbalni sukob trenera Zadra i hrvatskog izbornika, Sesara ispratili uvredama

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

KOŠARKAŠI Zadra u derbiju 21. kolu hrvatske Premijer lige u Višnjiku pobijedili su Dinamo 77:73, a Luka Božić je dva dana uoči gostovanja kod Crvene zvezde u ABA ligi igrao samo 14 minuta, i to bez učinka. Zadrane je predvodio Lovro Mazalin s 23 poena i 10 skokova, a Zagrepčane Ivan Vučić s 15 poena i sedam skokova. Zadar je po postotku pobjeda vodeći s omjerom 18-2 ispred Splita (18-3), a Dinamo je peti s 12-9.

Unatoč neizvjesnoj završnici, najvruće je bilo nakon utakmice kad je došlo do žestokog verbalnog obračuna između zadarskog trenera Danijela Jusupa i izbornika Josipa Sesara, koji je ujedno na klupi Dinama. Pri rukovanju nakon utakmice Sesar je, piše Dalmatinski portal, nešto dobacio Jusupu, na što je ovaj izgubio živce i krenuo u verbalni sukob, a tribine su izbornika iz dvorane ispratile uvredama i zvižducima.

Samo dan ranije Jusup je otkrio da je odbio poziv sportskog direktora HKS-a Jasmina Repeše da sudjeluje u radu Saveza i dodao da ga u hrvatskoj košarci zanima još samo jedna pozicija "do koje već godinama ne može doći", misleći na poziciju izbornika. O tome je Jusup govorio i ovog ljeta u velikom intervjuu za Index.