Veznjak 2015. odbio Manchester City jer bi morao spavati u klupskoj akademiji

ISMAEL BENNACER (26) od 2019. igra u Milanu. Alžirski veznjak karijeru je započeo u francuskom Arlesu, a 2015. otišao je u mladu momčad Arsenala i ondje proveo dvije godine, nakon čega je završio na posudbi u Toursu. Empoli ga je doveo 2017. za milijun eura, a dvije godine kasnije prodao Milanu za 17.2 milijuna eura.

Bennacerova karijera bila bi drugačija da je 2015. prihvatio ponudu Manchester Cityja, a ne Arsenala. U intervjuu za Instant Foot otkrio je kako je odbio City zato što su tražili da stanuje i spava u njihovoj akademiji. "Zvali su me iz Cityja i rekli mi da me žele u rezervnoj ekipi. To je City, čovječe, bio sam spreman. Pozvali su me da vidim klupsku infrastrukturu, što sam učinio. Stigao sam i nisam se dobro osjećao", ispričao je Bennacer.

"Cityjevi objekti su bili ludnica. Čudesno. Razgovarao sam i s Patrickom Vieirom. Svidjelo mi se, ali željeli su da spavam u akademiji. A ja sam želio svoj stan, želio sam da sestra dođe sa mnom. Stoga sam odbio City, a onda se krajem lipnja javio Arsenal", otkrio je Alžirac, koji je na kraju za prvi sastav Arsenala upisao svega jedan nastup.

Bennacer je godinama važan igrač Milana

Bennacer je ove sezone imao brojnih problema s ozljedama, zbog kojih je upisao svega osam nastupa za Milan. S druge strane, proteklih je sezona bio vrlo važan dio talijanskog kluba te je s njim 2022. osvojio Serie A. Osim toga, iz 2019. ima titulu prvaka Afričkog kupa nacija, a 2018. je s Empolijem osvojio Serie B.

Ugovor s Milanom vrijedi mu do 2027. i Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.