Veznjak Crvene zvezde uoči ždrijeba Lige prvaka: Neka daju Dinamo

Foto: Profimedia

DINAMO i Crvena zvezda plasirali su se u glavnu fazu Lige prvaka. Hrvatski i srpski predstavnik odigrali su po dvije utakmice play-offa te izbacili azerbajdžanski Qarabag (5:0) odnosno norveški Bodo/Glimt (3:2). Sada čekaju ždrijeb koji će se održati danas u 18 sati u Monte Carlu. Televizijski prijenos bit će na HRT-u 2 i Areni Sport 1, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu.

Timi Max Elšnik asistirao je Urošu Spajiću za drugi gol Zvezde u uzvratu s Bodo/Glimtom, čime je srpski klub prošao u glavnu fazu Lige prvaka. Nakon utakmice dao je izjavu za Telegraf i poručio da bi rado igrao protiv Dinama. "Kao dijete sam gledao utakmice Lige prvaka, zato sam došao u Zvezdu. To je bio cilj, nadam se da će Marakana biti puna kao i sada. Svaka čast igračima, jedva čekam Ligu prvaka", rekao je 26-godišnji Slovenac.

Elšnik je u 55. minuti dobio žuti karton zbog prekršaja. "Mislio sam da je sudac budala. Ne znam što mu je bilo. Prvi kontakt, nisam ga povrijedio, dodirnuo sam loptu. Znaš da imaš dosta vremena do kraja. Utakmica je bila tvrda, puna duela, ne smije se napraviti glupost. Bilo je ludilo kad smo dali drugi gol, malo se lakše disalo", komentirao je Elšnik.

"Neka daju Dinamo i Sturm, da bude blizu Slovenije"

Na pitanje protiv koga bi volio igrati u glavnoj fazi Lige prvaka, Elšnik je odgovorio: "Volio bih Barcelonu, navijam za nju odmalena. Manchester City možda ne bi bio idealan. Neka daju Dinamo i Sturm, da bude blizu Slovenije. Tko god bude, bit će mu teško ovdje."

Liga prvaka, kao i ostala UEFA-ina natjecanja, od ove sezone igra se po novom, proširenom formatu. Svih 36 klubova bit će u istoj ligi, a svaki klub igrat će osam utakmica, i to svih osam s različitim protivnicima.

Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova ide u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a ostali ispadaju iz Europe, odnosno ne idu u Europa ligu.

Dinamo i Zvezda će biti u trećoj jakosnoj skupini, a ždrijeb će im automatski izvući po dva protivnika iz svake skupine. Jedina restrikcija u ždrijebu parova je da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno te da svatko može izvući najviše dva kluba iz iste zemlje.

Jakosne skupine Lige prvaka:

PRVA: Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Internazionale, Borussia Dortmund, Leipzig, Barcelona.

DRUGA: Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Club Brugge, Šahtar, Milan.

TREĆA: Feyenoord, Sporting, PSV, DINAMO, Salzburg, Lille, Young Boys, Celtic, Crvena zvezda.

ČETVRTA: Slovan, Monaco, Sparta, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm, Brest.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Elšnika se povezivalo s Dinamom i Hajdukom

Elšnik je slovenski veznjak s 19 nastupa za reprezentaciju. Tijekom karijere nastupao je za Aluminij, Derby, Swindon, Mansfield i Northampton, dok je od 2020. do 2024. bio član ljubljanske Olimpije. 

Za njega su se tijekom ovog ljeta zanimali Dinamo i Hajduk. Slovenski mediji tvrdili su krajem lipnja da ga želi splitski klub, dok smo mi sredinom srpnja pisali da bi ga rado doveo zagrebački, a i da on želi doći. U tom trenutku je Olimpija tražila 1.5 milijuna eura, što Dinamo nije htio platiti s obzirom na to da je igrač ušao u zadnju godinu ugovora.

Na kraju je potpisao četverogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom, za koju je dosad upisao pet nastupa te ostvario dva pogotka i jednu asistenciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.