UTAKMICA ŽIVOTA Kralj prljavih trikova izludio je Realove zvijezde

Foto: Getty Images/ Guliver Image

ZVIJEZDA utakmice Svjetskog klupskog prvenstva između Real Madrida i Al Jazire iz Abu Dhabija (2:1) bio je azijski golman Ali Khaseif Housani. Svojim obranama namučio je aktualne svjetske prvake i postao hit na društvenim mrežama.

Ovaj 30-godišnjak karijeru je započeo u rodnom gradu Abu Dhabiju, gdje je 2008. godine postao golmanom Al Jazere. Godinu dana kasnije dobio je poziv u reprezentaciju te je dosad imao 13 nastupa za Ujedinjene Emirate.
 

Ali Khaseifu svojim potezima često privlači pozornost nogometne javnosti. U utakmici Azijske lige prvaka 2012.godine, u prvom dijelu susreta dvaput je za redom pogodio u ''spider'' kameru koja je snimala utakmicu iz zraka i tako natjerao suca da dosudi dva nevažeća ispucavanja i ponovno pokretanje igre.

Dok je njegova momčad u drugom dijelu vodila 1:0, Ali Khaseif je prilikom namještanja lopte za ispucavanje namjerno odvezao vezicu s desne kopačke i počeo se žaliti sucu. U pomoć mu je pristigao jedan od suigrača te se utakmica nastavila. Odugovlačenja igre su se isplatila te je njegova momčad pobijedila rezultatom 2:1.


Protiv Reala na travnjaku je proveo 51 minutu, a njegova momčad vodila je senzacionalno sve dok čudesni vratar nije morao izaći iz igre zbog ozljede. Dotad je zaustavio osam udaraca Realovih zvijezda.


"Čudesan je bio. Prvo smo se šalili na klupi, a onda je situacija postala jaka ozbiljna kada smo shvatili da mu ne možemo zabiti", naklonio mu se Gareth Bale koji je kasnije odlučio utakmicu i poslao Real u finale. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.