VIDEO Beljo u debiju namjestio gol. Izludio je igrače Borussije prije asistencije

Foto: Profimedia

DION DRENA BELJO je sjajno krenuo u Augsburgu. Prije nešto više od tjedan dana prešao je iz Osijeka u Augsburg za fiksnu odštetu od tri milijuna eura uz određene bonuse i postotak od sljedeće prodaje, a danas je odradio i službeni debi. Već je jednom zaigrao za Augsburg, ali bila je to prijateljska utakmica protiv Wolfsburga.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ASISTENCIJU BELJE

Danas je od prve minute krenuo protiv Borussije Dortmund i sjajno iskoristio šansu koju je dobio. Tijekom cijelog prvog poluvremena je bio raspoložen, proigravao je suigrače petom i osvajao duele, a onda je u 40. minuti stvorio akciju iz koje je Augsburg došao do izjednačenja na 1:1. Prije toga je za Borussiju zabio Jude Bellingham.

Pritisak urodio šansom

Hrvatski napadač je bio uporan u pritisku na stopera Borussije Nicu Schlotterbecka, a iz toga se izrodila šansa da osvoji loptu uz desnu aut-liniju. To je i uspio te se lijepo okrenuo i loptom kroz noge drugog igrača domaće momčadi pronašao Arnea Maiera koji je onda lijepo poentirao udarcem vanjskom.

Nakon ovog gola su u prvom dijelu susreta pala još dva gola, po jedan sa svake strane. Za Borussiju je prvi zabio Schlotterbeck, a nakon njega je za Augsburg precizan bio Beljin partner iz napada Ermedin Demirović.