KSW

VIDEO Bivši golman Chelseaja ima uspješnu MMA karijeru. Sad je pobijedio UFC veterana

Screenshot: Twitter

NEKADAŠNJI golman Chelseaja Ricardo Prasel danas je uspješan MMA borac u poznatoj europskog promociji pod akronimom KSW. Nekad je bio treći izbor golmana Chelseaja pod vodstvom Josea Mourinha, ali ga je teška ozljeda već u 22. godini primorala da se povuče iz nogometa i započne studiranje. Na fakultetu je počeo učiti jiu-jitsu.

Ubrzo nakon toga je prešao u MMA i već 2012. godine debitirao te se počeo boriti širom svijeta. To je uključivalo Japan, ali i učešće u Contender Seriesu predsjednika UFC-a Dana Whitea. Podsjetimo, bivši golman visok dva metra započeo je svoju nogometnu karijeru u Atletico Paranaenseu prije nego što je prešao u Atletico Juventus. Potom je potpisao za Chelsea 2009. godine sa samo 18 godina te je bio rezerva Petru Čechu i Henriqueu Hilariju.

Prošlog vikenda upisao je svoju najveću pobjedu u MMA karijeri prisilivši na predaju UFC-ovog veterana Daniela Omielanczuka na KSW 70 eventu. Praselu je ovo bila 16. borba u karijeri, a u prvih osam nastupa bio je neporažen. U devetom ga je dočekao naš Ante Delija koji je ipak bio prevelik zalogaj. Ipak, nakon toga je ponovo krenuo s pobjedama, a sinoć je poručio i da želi pojas u KSW-u.