VIDEO Bivši trener: Pogledajte ovu situaciju! Nevjerojatno je kako je Hajduk igrao

Screenshot: Maxsport

RAJKO MAGIĆ, bivši trener koji radi kao nogometni analitičar na MaxSportu, komentirao je posljednje kolo SuperSport HNL-a. Najveće iznenađenje u tom kolu je pobjeda Gorice nad Hajdukom (2:1).

"Hajduk je bio favorit u utakmici. Dosta sam hvalio igru Hajduka u prvih nekoliko kola. Ona prošla utakmica protiv Istre nije bila toliko loša, ali sad sam vidio nekoliko problema u igri Hajduka. Neke stvari su mi pokazale da Hajduk nije dobro izašao u ovu utakmicu. Nedostajala je hajdučka kompaktnost, linije moraju biti unutar 30-40 metara. Hajduk je u tom segmentu bio ležeran", rekao je Magić i izdvojio jednu situaciju.

"Pogledajte... Hajduk ne igra visoki pritisak na zadnju liniju, ali pogledajte vi taj razmak. Tri igrača Hajduka u polupresingu i tu ostaje Soldo. Gorica lako i jednostavno izlazi. Onda opet 20-30 metara imate između zadnje linije i veznog reda. Hajduk ne bi trebao ovo dozvoliti."

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Hajduk je poveo golom Zvonimira Šarlije...

"Nakon toga Hajduk nije povukao poteze koji su se očekivali. Imate 1:0, očekivao sam da će se utakmica rutinski privući kraju. Da su primili jedan gol, ne bi bila tragedija. A oni su primili dva. Hajduk nije uveo nijednog defenzivnog igrača, nije smanjio vjerojatnost da primi gol."

"Razumijem zašto Leko nije dao ruku Belu"

Trener Hajduka Ivan Leko se vratio na klupu nakon pet utakmica suspenzije zbog sukoba sa sucem Dariom Belom na utakmici protiv Dinama. Upravo je Bel sudio i jučer.

"Razumijem Leku iz jednostavnog razloga. Suci se ne vuku iz šešira pa da se dogodi da Bel dođe na povratničku Lekinu utakmicu. Suci se delegiraju. Da imate malo šmeka, ne biste poslali Bela da sudi Hajduku. Mislim da mu Leko sigurno opet neće dati ruku. Nije Bel kriv za crveni karton u onoj utakmici Superkupa, trener Leko ga je zaslužio, međutim onaj koji delegira suce mora imati malo bolji nos jer zašto dovoditi utakmicu prije samog početka u situaciju gdje netko nekome ne daje ruku?"