Video - Bivši Tutin vojnik, koji se predao za ubojstvo Vedrana Puljića, pobjegao u Hrvatsku!?

PREMA informacijama koje stižu iz Bosne i Hercegovine, Oliver Knezović, 35-godišnji osumnjičenik za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, misteriozno je pobjegao noćas oko 00.30 iz zgrade suda u Širokom Brijegu.

Dodajmo kako u Širokom Brijegu jutros kruži priča kako je Knezović sinoć pobjegao u Republiku Hrvatsku, slijedom čega je postao imun na pravna gonjenja organa Bosne i Hercegovine.

> Klub navijača: Sramota je da se Široki Brijeg prezentira kao fašistoidna sredina

>Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Policija: Navijači Sarajeva došli su samo s jednim ciljem - izazivati nerede!

> Brat ubijenog navijača Vedrana Puljića prerezao vene!

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Blokada Sarajeva urodila plodom: Potpredsjednik Federacije otišao po navijače zatvorene u   Širokom

> MUP demantirao: Oliver Knezović, koji je uhićen zbog Puljićevog ubojstva, nije policajac!

I navijači Sarajeva imali pištolje; Knezović iz revolta otišao po strojnicu i pucao

Prisjetimo se, komesar policije Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić u ponedjeljak je potvrdio kako se Oliver Knezović, koji je priznao kako je tijekom izgreda u nedjelju pucao iz strojnice, predao policiji. Dodatna istraga tek treba utvrditi jesu li hici koje je on ispalio doista usmrtili Puljića.

Policija također ima saznanja da je Oliver Knezović pucao iz revolta nakon ranjavanja građanina Širokog Brijega Željka Zadre (59) koji je stajao ispred svoje kuće. Kada se dogodilo ranjavanje građanina, Knežević je navodno iz kuće uzeo vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca prema navijačkoj skupini iz Sarajeva.

Knezović bio vojnik Tute Naletilića!?

U prilog policijskim tvrdnjama da je pucano od strane navijača Sarajeva idu i slike s nadzornih kamera na kojima se vidi navijač Sarajeva s pištoljem u rukama.

"Noćas oko 00.30 sudskoj policiji je iz zgrade suda pobjegao i za njim se traga. On nije policajac, a sada utvrđujemo je li bio navijač Širokog Brijega ili samo jedan od građana", rekao je Damir Čutura, glasnogovornik zapadnohercegovačke policije.

Prema informacijama koje je također potvrdila policija Knezović je tijekom rata u BiH bio pripadnik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane kojom je zapovijedao haaški osuđenik Mladen Naletilić Tuta.

Veliki prosvjed u Širokom Brijegu, traži se ostavka premijera

Inače, u tijeku su veliki prosvjedi u Širokom Brijegu. Vise tisuća građana iz Širokog i okolnih mjesta okupilo se najprije u središtu grada, a potom pred zgradom županije ZH, kako bi prosvjedovali protiv neistina iznesenih u bosanskim medijima. Situacija je napeta, traži se ostavka premijera Vlade ZZH Zvonke Jurišića, kao i ministra policije Ivice Gašpara.

Prosvjednicima se obratio gradonačelnik Kraljević, koji je pokusao smiriti strasti, dok su prosvjednici jako negodovali kad se pojavio premijer Jurišić, koji je jučer primio uz neke visoke službenike FBiH i predstavnike sarajevske grupe huligana, koji su pokusali demolirati ŠB, piše portal ABC. Masi se obratio i predstavnik navijačke skupine Škripari pročitavši zahtjeve koji su usmjereni prema vlastima kantona.

Oni zahtijevaju da se otkrije identitet osobe koje su privedene poslije krvavih nereda, a koje su kasnije puštene pod političkim pritiskom, ali i da se istraže pokušaji ubojstva Željka Zadre i ostalih građana. Škripari na koncu traže  i bezuvjetno puštanje na slobodu Olivera Knezovića koji je osumnjičen za ubojstvo navijača i koji se nalazi u bijegu, navodno u Hrvatskoj, donosi Sarajevo X.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.