Video - Blattera mrze i u rodnom gradu: Izbacivanje Siona iz Europe bit će mu najteža bitka do sada



PREDSJEDNIK Fife Joseph Blatter doživio je veliku neugodnost prilikom posjete svom rodnom mjestu Vispu u Švicarskoj. Krajem prošlog tjedna na svečanoj je priredbi u svoju čast izašao na pozornicu, ali tek što je započeo svoj govor ispred šatora počeli su glasni prosvjedi nekoliko desetaka navijača Siona bijesnih na Uefu i Fifu što su njihov klub izbacili iz Europa lige kako bi u nju ušao škotski Celtic.

Švicarski sud naredio Uefi da vrati Sion u Europa ligu: Na Vicente Calderonu ipak igra Celtic

> Celtic za "zelenim stolom" izborio ulazak u Europa ligu: Uefa izbacila Sion!

Navijači su izvrijeđali Blattera i počastili ga glasnim zvižducima, no ubrzo je osiguranje zatvorilo šator, a policija počela snimati skup. Blatter je na povike odgovorio: "Znam da ima ljudi koji su protiv mene, doživio sam da mi je cijeli stadion zviždao. Nogomet je stvar obrazovanja i fair-playja, a ovo nije niti jedno od toga dvoje", pokušavao ih je smiriti neumorni 75-godišnjak, ali na spominjanje riječi "fair-play" prosvjednici su dobili dodatni poticaj.


Švicarski sud poništio rezultate skupine "I" Europa lige

"Siguran sam da se Christian Constantine ne bi složio s ovim postupcima. Ovo je nečuveno", rekao je Blatter o predsjednik Siona koji je, pak, ušao u otvoreni rat protiv Fife i Uefe te najavio kako ne misli odustati, a preko političkih stranaka i građanskih udruga pokušava tim dvjema organizacijama ukinuti porezne povlastice na kojima su u posljednje tri godine "uštedjele" 170 milijuna švicarskih franaka.

Podsjetimo, Sion je izborio nastup u skupini tog europskog natjecanja ukupnom pobjedom protiv Škota 3:1. Švicarci su igrali s igračima koje su doveli ovog ljeta iako im je to branila suspenzija još iz 2008. godine. Sion se obratio građanskom Kantonskom sudu Vauda koji je presudio da igrači imaju pravo nastupati i na međunarodnoj sceni. UEFA je naputak odbila, a nakon nove žalbe Siona sud je naredio Uefi da odmah vrati klub u Europa ligu u skupinu I, no u 1. kolu je ipak nastupio Celtic (poražen od Atletico Madrida 2:0). Isti sud je dan kasnije poništio rezultate skupine Europa lige, a odgovor Uefe još se očekuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.