VIDEO Bucksi izgubili utakmicu i Giannisa, zvijezda Miamija šutnula slomljenom rukom

Foto: Profimedia

DRUGOG dana doigravanja u NBA ligi odigrane su prve utakmice u preostalim četirima serijama, a čak tri gosta oduzela su bolje postavljenim protivnicima prednost domaćeg terena. Milwaukee Bucksi i Memphis Grizzliesi dodatni, potencijalno još teži udarac, dobili su ozljedama svojih superzvijezda Giannisa Antetokounmpa i Jaa Moranta, a Miami je veliku pobjedu platio ozljedom Tylera Herroa, koji je vjerojatno izgubljen za ostatak sezone.

Nakon što se probio na osmo mjesto Istoka kroz play-in, Miami je na startu doigravanja šokirao Buckse, momčad s najboljim omjerom u uvodnom dijelu sezone, ali znatno mu je pomogla ozljeda Giannisa Antetokounmpa, koji je nakon samo desetak minuta igre pao na leđa.

VIDEO: Arena Sport

Izveo je slobodna bacanja i pokušao još igrati, ali uskoro je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Magnetska rezonancija nije pokazala da se radi o nečem ozbiljnom, ali Giannis je propustio ostatak utakmice i zasad je upitan za nastup u sljedećoj. 

Miami je već tada imao osam poena prednosti i na kraju slavio 130:117, maksimalno koristeći odsustvo Greek Freaka, koji je završio sa samo šest poena. Buckse je predvodio Khris Middleton s 33, Bobby Portis zabio je 21, a Jrue Holiday 16 uz isto toliko asistencija.

Herro šutnuo slomljenom rukom

Prvo ime utakmice bio je Jimmy Butler s 35 poena i 11 asistencija, a Bam Adebayo dodao je 22 uz devet skokova i sedam dodavanja. Tyler Herro zaustavio se na 12 iz prvog poluvremena prije nego što je slomio kost u šaci nakon što se bacio za loptom. Ostao je u igri i previjao se od bolova u kutu kad mu je suigrač dodao loptu, a se unatoč ozljedi odlučio na šut, nakon kojeg je bol postao nepodnošljiv.

VIDEO: Arena Sport

Pregled je pokazao slomljenu kost u šaci desne, šuterske ruke, te prve procjene govore o izbivanju između četiri i šest tjedana, što znači da bi se izvrsni strijelac mogao u najbolju ruku vratiti za finale Istoka. Za seriju s Milwaukeejem, prvim favoritom sezone, definitivno je izgubljen. No Bucksi će definitivno izgubiti taj status ako se Giannisova ozljeda pokaže ozbiljnom.

Morant pao na ruku i izašao. Boli ga "10 od 10"

Kao i Milwaukee, Memphis je na startu izgubio prednost domaćeg terena porazom od LA Lakersa 128:112. Kao i Giannis, Ja Morant je nezgodno aterirao, ali na ruku. Nakon te situacije, šest minuta prije kraja, dok je Memphis zaostajao samo četiri poena, napustio je igru, a poslije utakmice razinu boli je opisao kao "10 od 10". I njegov je nastup u drugoj utakmici pod upitnikom.

VIDEO: Arena Sport

Anthony Davis za Lakerse je postigao 22 poena i 13 skokova, LeBron James 21 i 11, ali sastav iz Los Angelesa dobio je neočekivani doprinos od Ruija Hachimure (29) i Austina Reavesa (23). Jaren Jackson Jr. s 31 poenom predvodio je Grizzliese, Desmond Bane ubacio je 22, a Morant 18 prije ozljede.

LA Clippersi "brejknuli" su Phoenix 115:110 uz 38 poena Kawhija Leonarda te 12 poena i 15 skokova Ivice Zupca, a Russell Westbrook je unatoč stravičnom šutu 3/19 bio ključan igrač završnice. Nikola Jokić i Denver Nuggetsi rutinski su riješili Minnesotu 109:80 i jedini od nositelja u sinoćnjim utakmicama zadržali prednost domaćeg terena.

Rezultati:

Memphis (2) - LA Lakers (7) 112:128
(Lakersi vode 1:0)
Milwaukee (1) - Miami (8) 117:130
(Miami vodi 1:0)
Phoenix (4) - LA Clippers (5) 110:115
(Clippersi vode 1:0)
Denver (1) - Minnesota (8) 109:80
(Denver vodi 1:0)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.