KOŠARKA

VIDEO Cibona nikad nije izgubila u Draženovom domu. Onda se pojavio Sretenović

Foto: Screenshot

ZORAN SRETENOVIĆ, proslavljeni srpski košarkaš, preminuo je jučer u 58. godini. Sretenović je preminuo uslijed srčanih problema. U karijeri je igrao za Partizan, Crvenu zvezdu, ali i Jugoplastiku, s kojom je imao velikih uspjeha. S tim je klubom Sretenović osvojio tri naslova europskog prvaka, četiri naslova prvaka Jugoslavije i dva kupa.

Jugoplastika danas nosi ime KK Split, a upravo su oni imali emotivnu objavu u kojoj su se podsjetili najbolje utakmice Sretenovića u dresu Žutih. Bilo je to gostovanje kod Dražena i Cibone u Zagrebu u sezoni 1986./87. Dotad zagrebačka momčad nije nikad izgubila u novoj dvorani koju danas zovemo Draženovim domom. Pred pobjedom je bila i protiv Jugoplastike s plus pet malo prije kraja susreta, ali je Sretenović dvjema tricama donio veliko slavlje Splićanima.

"U Beogradu je, u 58. godini života, preminuo Zoran Sretenović. Igrao je za Jugoplastiku od 1986. do 1991. godine, osvojio četiri titule prvaka bivše države, osvojio dva kupa i bio tri puta prvak Europe. Sretenović je bio jedan od onih bez kojih je Jugoplastika tog vremena bila nezamisliva, mozak i motor momčadi. Sreto, hvala ti za sve!" napisali su iz kluba uz video.