VIDEO Čudesan doček Benzeme. 60.000 Saudijaca poludjelo kad je otvorio kovčeg

Foto: EPA

AL ITTIHAD je na spektakularan način predstavio Karima Benzemu (35), slavnog francuskog napadača koji je s istekom ugovor napustio Real Madrid i stigao u klub iz Saudijske Arabije. Benzemu je na stadionu King Abdullah Sports City dočekalo 60 tisuća navijača.

Predsjednik saudijskog kluba na ceremoniju je donio kovčeg iz kojeg je izvukao Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg igrača svijeta koje je Benzema dobio za 2022. godinu. Francuz je pred publiku izašao noseći dres s brojem devet. Dolaskom u Al Ittihad postao je nova velika zvijezda saudijske lige u koju je prošle sezone, odnosno u klub Al Nassr, došao Cristiano Ronaldo.

"Musliman sam, a ovo je muslimanska država. Oduvijek sam želio živjeti ovdje"

Benzema je uoči predstavljanja govorio o razlogu dolaska u Al Ittihad. "Musliman sam, a ovo je muslimanska država. Oduvijek sam želio živjeti ovdje", rekao je francuski napadač, koji je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na još jednu. Godišnje će zarađivati 200 milijuna eura.

"Spreman sam na novi izazov, želim pokazati što znam. U ligi igra puno velikih imena - Cristiano Ronaldo i sada ja. Važno je pokazati da saudijski nogomet može utjecati na cijeli svijet. Nije stvar samo u tome da igram ovdje.

Moram ostvariti uspjeh kakav sam doživio u Europi, moram igrati na isti način kao u Realu", izjavio je Benzema pa nastavio: "Moj prijatelj Ronaldo je ovdje. Fantastično je vidjeti ga u Saudijskoj Arabiji. I on predstavlja novu eru nogometa u ovoj zemlji te napredak koji je ostvaren."

Benzema je drugi strijelac u povijesti Reala

Al Ittihad je treći klub u Benzeminoj karijeri, koju je počeo kao igrač Lyona. U Realu je bio od 2009. godine, a tijekom 14 godina postigao je 354 pogotka. Time je drugi strijelac u povijesti madridskog kluba iza Ronalda s 450 golova.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je pet puta osvojio Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka španjolske La Lige. Povukao se iz francuske reprezentacije za koju je u 97 nastupa zabio 37 puta.