HRVATSKI NOGOMETAŠI

VIDEO Dalić: Brozović će biti spreman za SP, pauzirat će nekoliko tjedana

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ zadobio je ozljedu lijevog bedrenog mišića u ključnoj utakmici Hrvatske za plasman na Final Four Lige nacija, a udarac za hrvatsku reprezentaciju, kad je Brozović u pitanju, udarac je i za milanski Inter pa ne čudi što su talijanski mediji odmah analizirali situaciju i donijeli prve prognoze o njegovom oporavku. Prema njima će Brozović na travnjak za dva do tri tjedna.

Veznjak Hrvatske i Intera ozljedu je zadobio tijekom kontrole lopte, bez kontakta sa suparnikom u 16. minuti utakmice. Osjetio je bol u nozi, sjeo na travnjak i zatražio izmjenu. Umjesto njega ušao je Lovro Majer. Ovo predstavlja problem za Inter i zbog utakmice u Ligi prvaka protiv Barcelone, ključne za talijanski sastav, kako je najavio i sam Brozović. Ona se igra na Giuseppe Meazzi 4. listopada.

Nešto drugačiju prognozu Brozovićevog oporavka dao je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić. Dva ili tri tjedna neće biti dovoljna za njegov oporavak, ali jedan mjesec bi trebao biti.

"Brozović je vjerojatno istegnuo zadnju ložu, to zahtijeva pauzu od tri ili četiri tjedna, ali do Svjetskog prvenstva će sigurno biti ok. Žao mi je što je morao izaći, to nas je malo poremetilo", rekao je Dalić.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BROZOVIĆEVU OZLJEDU