VIDEO Fantastični Sosa dvaput asistirao za Stuttgart u doigravanju za ostanak u ligi

Foto: Profimedia

STUTTGART je u prvoj utakmici doigravanja za popunu Bundeslige deklasirao drugoligaša HSV 3:0 i napravio veliki korak prema ostanku u elitnom razredu njemačkog nogometa. Uzvratna utakmica igra se u ponedjeljak u Hamburgu, ali čudo bi se moralo dogoditi da se HSV izvuče. Stuttgart je poveo već nakon 45 sekundi igre golom Mavropanosa nakon odlične asistencije Borne Sose. Hrvatski reprezentativac ubacio je iz kornera, a Mavropanos glavom pogodio suprotni kut za vodstvo domaćina.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVU ASISTENCIJU SOSE

Stuttgart he potpuno dominira, a Guirassy je u 26. minuti promašio penal. No, ni to nije moglo spasiti HSV jer je Vagnoman u 51. povisio na 2:0, a samo tri minute kasnije Guirassy je zabio glavom na još jednu lijepu asistenciju Sose. Opet je ubacio iz kornera, a Guirassy je pogodio suprotni kut.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGU ASISTENCIJU SOSE

Stuttgart je u doigravanju završio u zadnjem kolu Bundeslige remijem protiv Hoffenheima, dok je HSV u doigravanje ušao kao treća momčad 2. Bundeslige. HSV je u zadnjem kolu jednom nogom već bio u Bundesligi, ali je onda Heidenheim u sudačkoj nadoknadi zabio dva gola i preskočio ga.

Sosa je ove sezone za Stuttgart odigrao 25 utakmica u Bundesligi i tri u njemačkom kupu. Zabio je dva gola, a protiv HSV-a je upisao 11. i 12. asistenciju u ovoj sezoni.