NBA

VIDEO Fenomenalni Antetokounmpo srušio rekord najboljeg strijelca svih vremena

Foto: Profimedia

GIANNIS ANTETOKOUNMPO fenomenalnom je predstavom odveo NBA prvake Milwaukee Buckse do pobjede 120:119 u Brooklynu nakon produžetka. Greek Freak zabio je 44 koša uz 14 skokova i šest asistencija, a jedina trica koju je pogodio bila je vrijedna ulaska u produžetak, 18 sekundi prije kraja regularnog vremena.

Preskočio Abdul-Jabbara

Tom je tricom Antetokounmpo ujedno postao najbolji strijelac Bucksa u povijesti, preskočivši Kareema Abdul-Jabbara. Legendarni Kareem započeo je svoju NBA karijeru pod rodnim imenom Lew Alcindor u Bucksima 1969. i u drugoj sezoni ih odveo do prvog NBA naslova.

Tada je promijenio ime, a 1975. prešao u LA Lakerse, s kojima je osvojio koš pet naslova i postao najbolji strijelac NBA lige svih vremena. U četiri od šest sezona s Bucksima postizao je više od 30 poena po utakmici. Antetokounmpu je ipak trebalo dosta više, skoto devet sezona.

U dresu Bucksa Kareem je postigao ukupno 14.211 poena, a Giannis je spomenutom tricom došao na 14.214. U produžetku nije zabio ništa do tri sekunde prije kraja, kada je pogodio oba slobodna bacanja za pobjedu 120:119.

U utrci za najboljeg strijelca i MVP-a

Antetokounmpo ove sezone u prosjeku postiže 30.1 poen, baš kao i vodeći LeBron James, dok je Joel Embiid na 30.0. Osim toga, s Embiidom i Nikolom Jokićem je jedan od tri kandidata za najkorisnijeg igrača sezone.

"Želim ostati skroman i gladan jer ako ne igram u doigravanju do lipnja (finala), nitko se ovoga neće sjećati. Želim ostati ponizan jer tako mogu postići najveće uspjehe, činiti suigrače boljima, pobjeđivati i produljiti karijeru", rekao je Giannis, koji je rekao da nije imao pojma da je srušio rekord.