VIDEO Ferrarijeva zvijezda zabila se u ogradu uoči zadnje utrke sezone

Screenshot: Sportklub

MONEGAŠKI vozač Charles Leclerc (Ferrari) ostvario je najbolje vrijeme (1:24.809 minuta) drugog službenog treninga održanog u petak, dva dana uoči posljednje utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva formule 1 na stazi u Abu Dhabiju.

Trening je obilježilo izlijetanje Leclercovog momčadskog kolege Carlosa Sainza Jr. Izgubio je kontrolu nad Ferrarijem, izvrtio se na stazi i završio u zaštitnoj ogradi. Iako je bolid pretrpio značajna oštećenja, španjolski vozač nije ozlijeđen. Snimku izlijetanja pogledajte ovdje.

Leclerc najbrži na drugom treningu uoči posljednje utrke sezone

Leclercovom najbržem krugu najviše se približio Britanac Lando Norris u McLarenu (1:24.852), a treće vrijeme (1:24.982) imao je novi i stari svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull).

Među najbržom petoricom bili su Finac Valtteri Bottas u Alfa Romeu (1:25.024) i Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu (1:25.112), a najbrži iz prvog treninga, Britanac George Russell (Mercedes) drugi je trening završio na šestom mjestu (1:25.122). Osim Carlosa Sainza Jr., izlijetanjem je trening završio i za Nijemca Nicu Hulkenberga (Haas), koji je također prošao neozlijeđen.

Verstappen odavno osigurao naslov

U subotu su nakon trećeg treninga (11:30) na rasporedu kvalifikacije (15 sati) za nedjeljnu utrku, koja će startati u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Uoči zadnje utrke gotovo je sve odlučeno. Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) već je odavno osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka u konkurenciji vozača (549 bodova) s čak 18 pobjeda. Njegov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez završit će kao drugi (273 boda), a sedmerostruki svjetski prvak, Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) je s 232 boda osigurao treće mjesto.

Red Bull je s 20 pobjeda na dosadašnjoj 21 utrci odavno osigurao naslov u momčadskoj konkurenciji, a uoči zadnjeg natjecanja austrijska ekipa ima 822 boda. Jedina neizvjesnost ostaje u borbi za drugo mjesto, u kojoj Mercedes (392) u zadnje natjecanje ulazi s četiri boda više od Ferrarija (388).