VIDEO FIFA na Twitteru: Hrvatski navijači nikad neće zaboraviti ovaj trenutak

Foto: Profimedia

SVJETSKO prvenstvo u Kataru završilo je prije gotovo tri tjedna, a FIFA-in profil na Twitteru koji je pratio to natjecanje i dalje je vrlo aktivan. Njegovih 12.2 milijuna pratitelja moglo je sad vidjeti i završnicu borbe četvrtfinalnog meča u kojem je Hrvatska svladala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca (1:1, 4:2).

Ta pobjeda povukla je Hrvatsku u polufinale protiv Argentine, a turnir je momčad Zlatka Dalića završila novim povijesnim rezultatom. Srebru sa Svjetskog prvenstva iz Rusije 2018. pridodana je nova medalja, ona brončana. Time je i ponovljen uspjeh iz 1998. godine, kad je Hrvatska predvođena izbornikom Miroslavom Ćirom Blaževićem osvojila treće mjesto.

Trenutak koji je FIFA izdvojila je obrana Dominika Livakovića protiv Rodryga, a onda i udarac Marquinhosa, koji je ostao na okviru gola. Bio je to i posljednji šut na utakmici i Hrvatska je tada mogla početi slaviti prolazak među četiri najbolje momčadi na turniru. "Kraj utakmice pune drame. Hrvatski navijači nikad neće zaboraviti ovaj trenutak", napisali su iz FIFA-e uz objavu videa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TAJ TRENUTAK