VIDEO Giannis odigrao utakmicu NBA sezone. Nitko nije ovako lako došao do 50 poena

Foto: EPA-EFE

IAKO ove sezone zvijezde u NBA ligi naizgled svako malo postižu 50 koševa, sinoćnju predstavu Giannisa Antetokounmpa vrijedi izdvojiti jer je do te brojke došao učinkovitije nego itko prije njega u prethodnih 17 ovosezonskih navrata. U pobjedi Milwaukeeja nad New Orleansom pogodio je 20 od 26 šuteva iz igre, odnosno čak 77%.

Pogodio je tri od četiri trice i sedam od 12 slobodnih bacanja, a imao je i 13 skokova i četiri asistencije, sve za samo 30 minuta igre. Greek Freaku je ovo prva sezona u kojoj je dvaput dosegnuo 50 poena nakon što je početkom mjeseca Washingtonu zabio 55. U zadnjih 30 godina samo je sedam puta zabilježena utakmica s 50 poena i barem 75% šuta, a dvije od njih su Giannisove u zadnjih godinu dana.

Iako je pogodio tri trice, Antetokounmpo je tradicionalno najviše štete napravio u reketu, iz kojeg je zabio 30 poena. To mu je već 10. put u karijeri da je ubacio 30 iz reketa, a jedini čovjek od 1996., kada se počela voditi ta statistika, koji je imao dvoznamenkasti broj takvih utakmica bio je Shaquille O'Neal.

Giannis je u siječnju propustio desetak dana zbog ozljede, a nakon povratka je u fantastičnoj formi, Bucksi su dobili sve četiri utakmice, a on je redom postizao 29, 33, 41 i sada 50 poena. Milwaukee se tim nizom vratio na treće mjesto Istoka, a drugoplasiranoj Philadelphiji puše za vrat.

Zubac promašio sve iz igre

Od hrvatskih košarkaša sinoć je nastupio samo Ivica Zubac i odigrao najlošiju utakmicu sezone. LA Clippersi u Cleveland su stigli s nizom od pet pobjeda, ali ovaj put nisu igrali ni Kawhi Leonard ni Paul George i Cavsi su ih razbili 122:99. Zubac je promašio svih pet pokušaja iz igre i postigao samo dva slobodna bacanja uz sedam skokova.

Rezultati:

Charlotte - Miami 122:117
Memphis - Indiana 112:100
Cleveland - LA Clippers 122:99
Milwaukee - New Orleans 135:110