VIDEO Haaland ne prestaje trpati. U pobjedi Cityja je zabio hat-trick u 14 minuta

Foto: EPA

NEVJEROJATNI Erling Haaland postigao je hat-trick u 14 minuta utakmice Manchester Cityja i Wolvesa u 21. kolu Premier lige. Prvo je u 40. minuti zatresao mrežu glavom nakon ubačaja Kevina de Bruynea, zatim je u 49. realizirao kazneni udarac, a nakon pet minuta na asistenciju Riyada Mahreza iskoristio veliku pogrešku gostujućeg vratara. Susret je na kraju i završio 3:0.

► KLIKNI OVDJE, OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ GOLOVE HAALANDA

Haaland je iz igre izašao u 61. minuti, a ovim pogocima došao je do brojke od 25 golova ove sezone u Premier ligi. Njegov prvi pratitelj Harry Kane zabio je 10 manje. Također, Haaland je već nadmašio brojke koje su u posljednje četiri sezone bile dovoljne za osvajanje Zlatne kopačke engleskog prvenstva.

Haaland ide prema rekordu

Mohamed Salah i Son-Heung Min prošle sezone zabili su po 23, kao i Harry Kane te Jamie Vardy u dvije sezone prije toga. Salah je sa Sadiom Maneom i Pierre-Emerickom Aubameyangom u sezoni 2018./19. podijelio Zlatnu kopačku s po 22 gola.

Rekord drže Alan Shearer i Andy Cole s 34 gola, ali tada su se igrale 42 utakmice u sezoni. Rekord otkad se igra 38 utakmica drži Mohamed Salah, koji je 2017./18. postigao 32 pogotka. Haaland se još samo osam puta mora upisati u strijelce da sruši taj rekord, a za to mu je ostalo još čak 18 ogleda.