VIDEO Haaland zabio dva gola i donio Cityju važnu pobjedu u borbi za naslov prvaka

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je 3:1 kod Leeds Uniteda u 17. kolu Premier lige i nastavio utrku s Arsenalom za prvo mjesto. City je slavio uz nova dva pogotka Erlinga Haalanda (i jedan Rodrijev) i novom se pobjedom približio Topnicima na pet bodova zaostatka.

City promašivao pa poveo u finišu prvog poluvremena

Momčad Pepa Guardiole djelovala je dominantno, a Leeds je do posljednjih sekundi prvog poluvremena spašavao raspoloženi francuski vratar Ilan Meslier. U nekoliko navrata zaustavljao je Erlinga Haalanda, a nekoliko dobrih situacija lošom je završnicom upropastio Jack Grealish. City je nakon prvih 45 minuta imao 16 udaraca (naspram dva Leedsova) i 74 posto posjeda lopte.

City je poveo golom Rodrija u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Gündogan je povukao kontru, otvorio mu se Kevin De Bruyne, koji je sjajno pronašao Riyada Mahreza. Alžirac je šutirao, Meslier obranio, no lopta se odbila Rodriju, koji je to pospremio za zasluženo vodstvo aktualnog prvaka.

Haaland zabio dva laka gola

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL RODRIJA.

U 51. minuti Erling Haaland zabio je za 2:0 gostiju. Jack Grealish ukrao je loptu u blizini centra nakon pogreške Roberta Kocha i krenuo u kontru, u kojoj mu se priključio i ubojiti Norvežanin. Haaland je na kraju imao lak zadatak, pospremio je loptu u praznu mrežu iz neposredne blizine. Bio mu je to 25. gol ove sezone u 20. nastupu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL HAALANDA.

Haaland je do 26. gola sezone došao u 64. minuti. Cityjev golgeter poentirao je nakon nove asistencije Grealisha. Bila je to klasična Cityjeva akcija koja je Haalanda gurnula prema otvorenom udarcu, a on u takvim situacijama ne griješi. U 73. minuti Leeds je smanjio na 1:3. Poslije ubačaja Sama Greenwooda iz kornera sjajno je glavom pogodio Pascal Struijk.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL HAALANDA.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL STRUIJKA.

Nastavak borbe s Arsenalom

Manchester City u subotu dočekuje Everton, a Leeds United isti dan gostuje kod Newcastlea. Vodeći Arsenal gostuje kod razigranog Brightona. Podsjetimo, Arsenal je u utorak gubio od West Hama na poluvremenu, a onda u drugom poluvremenu došao do potpunog preokreta i pobjede 3:1.