Video: Hajduk pojačanja traži na SP-u: Napadač Novog Zelanda zanimljiv Splićanima

SPLITSKI Hajduk potragu za pojačanjem u napadu nastavljaju u JAR-u gdje će gledati novozelandskog reprezentativca Shanea Smeltza.

Napadač australskog kluba Gold Coast Uniteda Shane Smeltz jedan je od potencijalnih pojačanja Hajduka ovog ljeta, a Ivica Šurjak gledao ga je i u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, piše Slobodna Dalmacija.

Novi Zeland je na svjetskom prvenstvu u skupini s Italijom, Paragvajem i Slovačkom, i osvajanje bodova čini se kao nemoguća misija. Međutim, Novi Zeland je u pripremnim susretima pokazao da može odigrati čvrsto i iznenaditi neke puno bolje momčadi, kao što je Srbja koju su pobijedili sa 1:0.

Smeltz je u 30 nastupa za izabranu vrstu postigao 16 golova, što je vrlo dobra statistika i poticaj za splitske "bile" da ga pobliže upoznaju na utakicama SP-a. Smeltz ima 28 godina, rođen je u Njemačkoj, a karijeru je počeo u Australiji, neko je vrijeme proveo u englesim nižim ligama, da bi se preko Novog Zelanda vratio u australsku ligu. Ove je sezone za klub postigao 19 golova u 25 utakmica, a Transfermarkt ga procjenjuje na 800.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.