FORMULA 1

VIDEO Hamilton je jedva izašao iz bolida nakon utrke, njegov kolega objasnio zašto

Foto: EPA

MAX VERSTAPPEN pobijedio je na Velikoj nagradi Azerbajdžana ispred momčadskog kolege Sergija Pereza te Georgea Russella, koji je završio na trećem mjestu. Lewis Hamilton je osvojio odlično četvrto mjesto. Ferrari je ostao bez ijednog boda jer su Charles Leclerc i Carlos Sainz morali odustati zbog kvara na bolidu.

Hamilton je nakon utrke jedva izašao iz bolida. Žalio se on, ali i još nekoliko vozača Formule 1 na bolove u kralježnici. Razlog je sve veći downforce koji utječe na vozače u bolidima koji su toliko spušteni da se odbijaju od asfalta. Hamiltonov momčadski kolega George Russell progovorio je o tom problemu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE HAMILTON IZLAZIO IZ BOLIDA

"Hitno treba nešto mijenjati"

"Pitanje je vremena kad ćemo vidjeti veliku nesreću. Puno nas jedva može držati auto na ravnoj liniji. Ovdje smo zadnja dva zavoja prolazili na 300 km/h, mogli ste golim okom vidjeti koliko smo na neravnom asfaltu bili blizu tla. Iz kokpita zbog odbijanja jedva mogu vidjeti gdje je zona kočenja, a u zadnjem zavoju su još i zidovi s obje strane", rekao je Russell nakon utrke pa dodao:

"Ovo što sad imamo recept je za katastrofu. Ne vjerujem da ćemo izdržati tri godine, koliko bi nova pravila trebala vrijediti. Hitno treba nešto mijenjati." Njegove je navode potvrdio i iskusni Fernando Alonso, koji je također kritizirao nove standarde u Formuli 1.