VIDEO Igrači južnoameričke reprezentacije zbog navijača ušli u sukob s policijom

Foto: Profimedia

POSLJEDNJE kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku obilježio je sudar Brazila i Argentine na Maracani u kojem su aktualni svjetski prvaci Argentinci upisali pobjedu golom Nicolasa Otamendija. Nakon utakmice u prvom planu ipak nije nogomet.

Uoči utakmice došlo je do sukoba između brazilske policije i argentinskih navijača na gostujućoj tribini. Policija je nasrnula na Argentince i mnoge ostavila krvavih glava, a Leo Messi je u znak protesta privremeno i povukao svoje suigrače s terena.

Policija divljala u Riju i Limi

To nije jedina sinoćnja utakmica nakon koje se kritizira postupanje policije. U Limi su se na stadionu Nacional sastali Peru i Venezuela. Utakmica je završila remijem kojim su Venezuelci nastavili nizati sjajne rezultate u kvalifikacijama u kojima izgledaju kao kandidati za direktan plasman na Mundijal.

Međutim, svijet su obišle snimke ponašanja peruanske policije nakon utakmice, a ne vijesti o zbivanjima na terenu. U trenutnu kada su igrači venezuelske reprezentacije krenuli prema svojim navijačima kako bi ih pozdravili i dobacili im dresove, ispriječio im se kordon policije koji im to nije dozvolio.

KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO