VIDEO Ivković o Livakovićevoj reakciji: Ovo je obrana turnira

Foto: EPA

HRVATSKA i Italija odigrale su 1:1 u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Pogodak za vodstvo Hrvatske postigao je Luka Modrić u 54. minuti, i to nakon što mu je nepunu minutu ranije Gianluigi Donnarumma obranio kazneni udarac. Talijani su do boda došli u 98. minuti golom Mattije Zaccagnija.

Španjolska je u istom terminu pobijedila Albaniju (1:0) i tako osvojila skupinu s maksimalnih devet bodova. Italija je druga s četiri boda te ide direktno u osminu finala, a Hrvatska je treća s dva boda te ima minimalne šanse s takvim uspjehom biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje će također ići u nokaut-fazu. Rasplet će se saznati kada se odigraju utakmice drugih skupina.

Livaković sjajno obranio u prvom poluvremenu

Prvu priliku na utakmici imao je Luka Sučić u petoj minuti. Hrvatski veznjak puknuo je s 20-ak metara, a golman Gianluigi Donnarumma je sjajno obranio. Talijani su uzvratili u 27. minuti, kada je Nicolo Barella ubacio na Alessandra Bastonija.

Branič je bio sam na petercu, otkuda je tukao glavom, ali Dominik Livaković je fantastično reagirao i tako spasio Hrvatsku. Snimku Livakovićeve obrane pogledajte OVDJE.

Stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković, inače bivši golman, za Livakovićevu intervenciju rekao je da je "ovo valjda obrana turnira".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.