VIDEO Izraelca u turskoj ligi pogodili u glavu, djelomično je ostao bez vida

Screenshot: Twitter

KOŠARKAŠ Fenerbahčea Yam Madar ozlijeđen je na subotnjoj utakmici turske lige kad su navijači domaćeg Bešiktaša zasuli teren raznim predmetima, a jedan ga je pogodio u glavu. Izraelac je nastavio utakmicu, ali se poslije nje žalio na djelomični gubitak vida te će pretrage pokazati radi li se o trajnom oštećenju.

Madar je ovog tjedna postao Fenerbahčeov junak postigavši koš u zadnjoj sekundi za pobjedu 100:99 protiv Real Madrida u Euroligi, ali dva dana kasnije Fener je u domaćoj ligi izgubio od gradskog rivala Bešiktaša 68:64, u utakmici koja je triput prekidana zbog uvreda s tribina i predmeta bačenih na parket.

Tijekom jednog od tih prekida Madar je pogođen u glavu dok je bio uz svoju klupu, a nekoliko trenutaka kasnije je zateturao i pao na parket. Otvorila mu se posjeklina pokraj desne obrve te mu je u svlačionici ukazana pomoć, nakon čega se vratio u igru. Tek je kasnije otkrio da bi problem mogao biti ozbiljniji.

Fenerov trener počinitelja nazvao teroristom, klub traži pokretanje istrage

"Danas ne možemo razgovarati samo o košarci. Yam Madar je dobio kovanicom u oko. Mogao je izgubiti oko, da kucnem o drvo, nadam se da se to više neće događati", rekao je Fenerov trener Dimitris Itoudis nakon utakmice, a osobu koja je pogodila Izraelca nazvao je teroristom.

Klub je pozvao Savez na istragu te pronalaženje i kažnjavanje krivaca za incident. "Jedan od mnogih predmeta bačenih s domaće tribine pogodio je našeg igrača Yama Madara u glavu. Naš igrač, koji je morao u svlačionicu, nastavio je igrati nakon intervencije naše liječničke ekipe i zbog svoje gorljive želje. Nakon utakmice žalio se na djelomični gubitak vida. Njegovo stanje bit će jasnije nakon daljnjih pregleda", objavio je Fenerbahče u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.